We verklaren het nieuwe Champions League-seizoen voor… geopend!

Sport |

Hoera! De UEFA Champions League is terug! Dat wil zeggen dat er flink wat weddenschappen worden afgesloten, de ambiance terugkeert in de Europese stadions en de beste voetbalspelers ter wereld elkaar opnieuw in de ogen zullen kijken. Mis via Pickx + Sports, beschikbaar in de All Sports-optie van Proximus Pickx, geen enkele wedstrijd van de meest prestigieuze Europese competitie. Net als tijdens het EK heb je dankzij Pickx Prono ook de mogelijkheid om je vrienden uit te dagen en de resultaten te voorspellen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het voetbal raakte dan wel niet thuis, de Portugese voetballer Cristiano Ronaldo vond wel de weg. CR7 verliet deze zomer Juventus om terug te keren naar de club waar het allemaal voor hem begon: Manchester United. Veel tijd om handtekeningen om uit te delen, krijgt CR7 echter niet. Er staat komende dinsdag immers een vliegtuig klaar om samen met coach Solskjaer en de voltallige ploeg af te reizen naar Zwitserland. Daar neemt Manchester United het op tegen Young Boys Bern en dat is meteen de eerste affiche van deze nieuwe Champions League-editie.

Om 18u45 trapt Cristiano de wedstrijd op gang. Terzelfdertijd gaat de bal ook aan het rollen in Sevilla waar RB Salzburg op bezoek komt. Om 21u00 gaat Atalanta op bezoek bij Villarreal en Wolfsburg bij Lille. Diezelfde tijd gaat Zenit op bezoek bij Chelsea, Juventus bij Malmö en Bayern München bij FC Barcelona.

Big Rom in Londen

Chelsea, de regerende Champions League-winnaar, heeft sinds kort een extra wapen in huis dat luistert naar de naam Romelu Lukaku. De Londense club zal haar eerste wedstrijd thuis afwerken en dat tegen Zenit Sint-Petersburg om 21u00. In deze groep H zitten ook Malmö en Juventus. De Italianen zakken naar Zweden af om punten te sprokkelen om daar vanaf 21u00 ook punten te sprokkelen.

Woensdagavond ontvangt Ajax Amsterdam het Turkse Besiktas in Groep C, terwijl Borussia Dortmund (met Axel Witsel en Thomas Meunier) afzakt naar het stadion van Sporting Lissabon om in Portugal punten te sprokkelen. Shakhtar Donetsk ontvangt dan weer Inter Milaan, terwijl de sterren van Real Madrid, waaronder Eden Hazard en Thibault Courtois, naar Moldavië afzakken om het op te nemen tegen FC Sheriff Tiraspol.

Atlético Madrid neemt het woensdagavond op tegen het FC Porto van Jan Vertonghen. Liverpool neemt het diezelfde avond op tegen AC Milan waar Alexis Saelemaekers hoogstwaarschijnlijk zal aantreden.

Brugge tegen Messi, Neymar en Mbappé

Club Brugge wordt het eerst voor de leeuwen geworpen tegen PSG. De fans van blauw-zwart zullen de Franse sterrenploeg met Messi, Neymar en Mbappe dus van dichtbij kunnen bewonderen maar of dat een goede zaak zal zijn, moet nog blijken. 

Manchester City zal het woensdagavond opnemen tegen RB Leipzig. De Citizens zullen het hoogstwaarschijnlijk nog even zonder Kevin De Bruyne moeten doen, maar hebben met hun recordaanwinst Jack Grealish een nieuwe troefkaart in handen.

Het programma van speeldag 1 in de UEFA Champions League:

Dinsdag 14 september (exclusief bij Proximus)

Woensdag 15 september

Volg het nieuwe UEFA Champions League-seizoen integraal op de zenders van Pickx+ Sports beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Wil je graag je Champions League-beleving nog een extra dimensie geven? Speel dan mee met de Champions League-editie van de Pickx Prono. Meer info vind je hier.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top