Club Brugge moet op speeldag 7 de rug rechten tegen KV Oostende na 6-1-pandoering bij KAA Gent

Jupiler Pro League | Nu de interlandbreak achter de rug is, staat speeldag zeven in de Jupiler Pro League voor de deur. De pauze zal vooral deugd gedaan hebben bij Club Brugge, waar het de wonden likken was na de zware uitschuiver bij Gent. Tegen streekgenoot KV Oostende moet het opnieuw beter voor blauw-zwart.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Van Club Brugge wordt er vaak gezegd dat ze het Belgische voetbal zouden overstijgen. Blauw-zwart werd echter serieus van zijn wolk gehaald door uitgerekend rivaal KAA Gent. In de Slag om Vlaanderen kreeg Club Brugge een zelden geziene bolwassing. Het noopte het bestuur tot nog een stevig slotoffensief op Transfer Deadline Day. Onder meer centrale verdediger Jack Hendry werd weggeplukt bij KV Oostende, de tegenstrever van Club Brugge op deze zevende speeldag. Club Brugge opent om 20u45 in het eigen Jan Breydel de debatten tegen Oostende op vrijdagavond 10 september.

Luikse derby

Een dag later staan er drie duels op het programma. Eerst mag Eupen, een van de seizoensrevelaties, het opnemen tegen Antwerp, dat zich dit jaar wil opwerpen als de grote uitdager van Club Brugge voor de titel. Antwerp begon echter matig aan de competitie met een 5 op 18. Een groot verschil met Eupen, dat momenteel de verrassende nummer twee is in onze competitie. Het telt samen met Club Brugge 11 punten. Om 16u15 begint de bal te rollen aan de Kehrweg.

Ook nog zaterdag staan er twee streekduels op het programma. Eerst kijken Zulte Waregem en Cercle Brugge elkaar in de ogen om 18u30, later krijgen we de Luikse derby tussen Seraing en Standard om 20u45. Ook voor die laatste ploeg wordt het de rug rechten na een zware opdoffer. Standard kreeg namelijk voor de interlandbreak voetballes van promovendus Union en verloor met zware 4-0-cijfers.

Genk ontvangt seizoensrevelatie Union

De hoofdbrok volgt op zondag met vier duels. Al om 13u30 mogen Anderlecht en KV Mechelen in het Lotto Park het zondagblok openen. Bij Anderlecht hangt er toch weer een klein crisissfeertje na een 7 op 18. Met Mechelen krijgt Anderlecht een ploeg over de vloer die tot nu toe hetzelfde aantal punten wist te sprokkelen. Om 16 uur staan er twee ploegen tegenover elkaar die wisten uit te halen op de vorige speeldag. Gent versloeg Club Brugge met 6-1 terwijl Sporting Charleroi met 5-2 Beerschot naar huis voetbalde.

De heuse clash tussen Gent en Charleroi moet de voorbode worden op nog meer lekkers om 18u30. Dan mag Racing Genk het in eigen huis opnemen tegen Union, dé seizoensrevelatie van dit moment. De kampioen uit 1B stoomt voorlopig op hetzelfde elan van vorig seizoen door en is na zes speeldagen nu ook de leider in 1A. Voor Union-spits Dante Vanzeir wordt het een speciale match. De co-topschutter van vorig seizoen in 1B zit nu al aan vijf goals en werd ooit gevormd door Racing Genk. Daar wist hij echter nooit door te breken. Ook Union-coach Felice Mazzu zal tegen zijn ex-werkgever, waar hij niet echt door de grote poort verdween, gebrand zijn op een goede prestatie.

Het zondagblok wordt afgesloten met het duel tussen OH Leuven en KV Kortrijk. Speeldag 7 zit er dan nog steeds niet op. Zo wordt er ook op maandag 13 september gevoetbald. Om 20u ontvangt Beerschot dan Sint-Truiden. Voor de Ratten wordt het dringend tijd om punten te pakken. Met slechts één schamel puntje staat Beerschot momenteel troosteloos laatste in 1A.

Het programma van speeldag 7 in de Jupiler Pro League

Vrijdag 10 september

Zaterdag 11 septemberZondag 12 septemberMaandag 13 septemberMis geen enkele actie in de Jupiler Pro League dankzij de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top