Dit weekend vond de Masters Tour Silvermoon plaats, een ronde in het belangrijkste esports circuit voor het kaartspel Hearthstone. De Franse speler AyRoK sleep een tweede plek in de wacht tegen de Chinees terwijl de Belgen een matige prestatie hebben neergezet. De start van het nieuwe schooljaar is dus ook een terugkeer naar de competitie!

Het Jaar van de Feniks

De Masters Tour Silvermoon werd gespeeld aan het begin van het Jaar van de Feniks, van 27 tot 29 augustus. Ongeveer 399 deelnemers werden gekozen tijdens het reguliere seizoen, waarvan er uiteindelijk maar 16 overbleven. Bij die 399 deelnemers zaten ook enkele Belgen: AuRon, SupoZitWar, Maverick & Floki. Enkel Floki had met zijn 57ste plaats recht op een prijzenpot van 1000 dollar en Maverick moest tevreden zijn met de 99ste plek in de competitie.

© Liquipedia

Helemaal op het einde waren vooral de Chinese spelers alomtegenwoordig. Maar liefst 5 van de 16 spelers en jiuquanyu bereikte ook nog eens de finale. Tegenover hem in die finale stond AyRoK, gekend van Glory4Builders. Hij haalde de finale na elke wedstrijd in de play-offs te winnen met 3-2. Ook in de halve finale dus, tegen de Brit Judgement.

De finale werd er eentje tussen het Shaman Quest deck van jiuquanyu en het Face Hunter deck van AyRoK. Bij 2-2 stonden beide spelers op een punt van de eindoverwinning. Tactisch gezien begon AyRoK het beste aan de beslissende ronde en hij bracht zijn tegenstander tot op 22 punten terwijl hij zijn 30 levenspunten kon behouden. Jiuquanyu nam kort over, maar toen gebruikte AyRoK 'Ringling's Rifle' en kwamen er drie lores op het terrein.

AyRoK kwam op toerental met de legendarische combinatie en de effecten op zijn tegenstander door de vele beurten die het Hunter's deck hem oplevert. Maar toen speelde jiuquanyu zijn legendary quest 'Tame the Flames' en werden zijn aanvallen een pak agressiever.

© Glory4Builders

De druk van de Chinees werd groot, erg groot. Toch bleef AyRoK overeind door al zijn kaarten in zijn hand op te offeren. Met 17 tegen 1 levenspunt leek de Fransman het te halen, maar toen speelde jiuquanyu zijn ultieme combinatie: Lightning Bolt, Overdraft en de aanval van zijn enige metgezel op het terrein kreeg een stevige boost +9/+9.

Jiuquanyu haalde zo het laatste spel binnen. AyRoK mag na een nipte nederlaag tevreden zijn met 17 000 dollar en 19 punten voor de volgende kwalificaties voor de Grandmasters!

Bron: Hearthstone & Glory4Builders voor de credits