2/9: Celen op koers voor tweede medaille, Haenen bij favorieten

Sport | Onze Belgische vertegenwoordigers staan donderdag opnieuw vooraan in het wegwielrennen, maar ook in de para-atletiek maakt België kans op een paar medailles op de Paralympische Spelen in Tokio.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ewoud Vromant, afgelopen donderdag gediskwalificeerd in de individuele achtervolging, kon dinsdag revanche nemen in de tijdrit door de zilveren medaille te winnen. Aanstaande donderdag, 2u48, komt de 37-jarige Belg in Fuji nog in actie voor de wegwedstrijd (C2), waarvoor hij minder ambities heeft. Tegelijkertijd zal Diederick Schelfhout, die bij deze Spelen in Tokio al aan baanwielrennen heeft deelgenomen, in de C3-categorie uitkomen.
 
Later op de ochtend, om klokslag 6 uur, krijgt Tim Celen, bronzen medaillewinnaar in de tijdrit, zijn kans in de T2-klasse. "Het is ongelooflijk. Normaal gesproken is de wegwedstrijd, die op donderdag plaatsvindt, mijn belangrijkste evenement, maar dat ik hier iedereen in de T2-klasse (Celen reed een gewogen wedstrijd waarin de T1-resultaten met een factor worden gecorrigeerd, dus de beste twee waren T1-renners, red.) kan verslaan en brons kan winnen, is ongelooflijk!", aldus de regerend wereldkampioen dinsdag in een enthousiaste reactie. In het wegwielrennen nemen Jonas Van de Steene, Jean-François Deberg en Laurence Vandevyver om 8.30 uur deel aan de gemengde estafette.
 
Tot slot zal Gitte Haenen bij de para-atletiek tot de favorieten behoren in de finale van het verspringen om 12.52 uur. De 35-jarige Antwerpenaar won zilver in deze discipline op de wereldkampioenschappen 2019 en kan met recht mikken op een plaats in de top 3.
 
Volg de Paralympische Spelen van 24 augustus tot 5 september 2021 op Sporza en Eurosport, of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kun je het programma tot 36 uur later terugkijken wanneer je maar wilt, of 7 dagen na uitzending ook op de site of de app!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top