Deadline Day 1B: deze deals kwamen er nog in de sloturen van de transferperiode

Sport | Traditioneel werd er in de laatste uren van de transferperiode nog duchtig onderhandeld over heel wat transfers. Welke spelers werden er uiteindelijk in de laatste uren nog aangekondigd in 1B?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Allereerst liet Waasland-Beveren middenvelder Louis Verstraete 'terug thuis' komen. De 22-jarige Belg komt definitief over van R. Antwerp FC. Verstrate begint zo aan zijn derde termijn op de Freethiel, want eerder werd hij ook al eens 2x uitgeleend aan Waasland-Beveren. In 2018 - 2019 was dat door AA Gent en vorig seizoen kwam hij op huurbasis over van de Great Old. Nu tekende de middenvelder een driejarige deal bij de Leeuwen.

RWDM slaagde er nog in om Aboubakar Keita te huren van Sporting Charleroi. De nu 23-jarige Ivoriaan pakte twee seizoenen geleden nog mee de promotie met OHL, maar kon zich in 1A niet doorzetten. Enkele maanden geleden verruilde de defensieve middenvelder Leuven voor Charleroi, maar ook daar leek hij zich niet meteen op te kunnen werpen als een belangrijke pion. Via een uitleenbeurt aan RWDM wil hij opnieuw voetbalplezier beleven.

Erdon Daci maakte dan weer zijn intrede bij KVC Westerlo. Daci is een 23-jarige spits uit Noord-Macedonië die de voorbije vier seizoenen uitkwam voor het Turkse Konyaspor. In totaal speelde hij 45 wedstrijden voor de Turkse eersteklasser en scoorde hij vijf doelpunten. Daci kan zowel centraal voorin als op de flanken uit de voeten.

En ook Excelsior Virton deed nog een zaakje in de laatste uren van de transferperiode. De Luxemburgers konden Souleymane 'Souley' Anne strikken. 'Souley' is een 23-jarige centrumspits uit Mauretanië die de voorbije jaren zijn boterham verdiende in de lagere divisies in Frankrijk en sinds 2020 uitkwam voor het Portugese Tondela. De rijzige aanvaller (1m89) tekende een contract voor twee seizoenen met optie voor nog een extra jaar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top