Een miniklassieker en een tijdrit om de Vuelta af te sluiten

Sport |
De 76ste editie van de Ronde van Spanje loopt alweer op zijn einde. Dit weekend biedt de voorlaatste etappe een laatste kans aan de aanvallers en de allrounders, terwijl de afsluitende tijdrit het klassement voor eens en altijd zal vastleggen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Wielerliefhebbers die hadden gehoopt om tijdens de laatste inline etappe van de Vuelta nog eens  de grootste kanshebbers hun krachten te zien meten in een zware bergetappe, zijn eraan voor de moeite. Dit jaar staat er op zaterdag, de voorlaatste dag van de wedstrijd, geen hoge berg op het programma. De etappe, 202 kilometer van Sanxenxo naar Mos Castro de Herville, wordt anderzijds wel (zeer) heuvelachtig en kan dus nog voor verrassingen zorgen.
 
Na een relatief makkelijke start zal de tweede helft van de etappe weinig vlak terrein bieden, maar wel een opeenvolging van korte doch moeilijke beklimmingen. Een profiel dat doet denken aan dat van klassiekers als Luik-Bastenaken-Luik of de Ronde van Lombardije. Deze 20ste etappe moet dan ook kansen bieden voor de meest explosieve renners van het peloton.
 
Uitdagingen in de tijdrit
 
De langste klim wordt de Alto de Mougás met 9,1 kilometer aan gemiddeld 6,1%, op een 60-tal kilometer van de finish. De minder veeleisende Alto de Prado volgt dan voor de slotklim van de Alto Castro de Herville (9,7 km aan 4,9%). Deze laatste pas met een bijzonder profiel biedt een passage van 16% aan het begin van de beklimming, maar ook een afdaling van 800 meter net vóór de laatste vier kilometer, die vals plat bergop gaan.
 
Tot slot zal de 21ste en laatste etappe van de Vuelta op zondag de vorm aannemen van een individuele tijdrit, bijna 34 kilometer lang tussen Padrón en Santiago de Compostela, de aankomstplaats van deze 76ste editie. De eerste helft van de route is een constante maar niet erg steile klim, terwijl de tweede een technische afdaling en een bochtige finish omvat. De aankomst ligt aan de bovenkant van een 500 meter hoge klim met een gemiddelde van 10%. De tijdritspecialisten zullen strijden om de overwinning met de algemene renners, die alles op alles zullen zetten om hun eindpositie veilig te stellen.
 
Bekijk de Ronde van Spanje elke dag van 14 augustus tot 5 september op Eén of Eurosport, of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top