'Belgium's Got Talent': waar zijn de vorige winnaars?

Films | Voor de ene is ‘Belgium’s Got Talent’ een springplank naar een levenslange carrière in de showbizz, de andere verdwijnt liever snel weer uit de spotlights. Naar aanleiding van de start van een nieuw seizoen ‘BGT’ sommen wij op waar de vorige winnaars van de talentenjacht beland zijn.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Karolien Goris

De allereerste ‘Belgium’s Got Talent’ in 2012 werd gewonnen door de toen 11-jarige zangeres Karolien Goris. Ze won dan wel de hoofdprijs met haar zangstem, maar van een langdurige zangcarrière was er toch geen sprake. Ze tekende wel een platencontract bij Sony en bracht in december 2012 een kerstsingle uit, maar dat mooie liedje bleef niet duren. “Ik heb niks tegen Sony BMG, maar we hadden een andere visie over welke richting het uit moest. Ik wilde volwassen nummers zingen, maar zij waren van mening dat dat commercieel gezien geen goeie zet zou zijn. Sindsdien zing ik enkel nog thuis, op mijn kamer”, vertelde Karolien, die intussen psychologie studeert, in een interview met Humo.

Michael Lanzo

Aan het klapstuk van de tweede editie ging zanger Michael Lanzo met de hoofdprijs naar huis. Hij had voor zijn deelname al bescheiden gescoord in de wereld van de Vlaamse muziek, en ‘BGT’ betekende vooral een doorstart voor zijn carrière en een kans op een nieuw platencontract. In 2014 bracht hij zijn eerste album uit, het tweede volgde in 2019. Zijn singles scoren tot op vandaag goed in de Vlaamse Ultratop. Wie hem aan het werk wil zien, kan op 18 december afzakken naar zijn thuisstad Izegem voor zijn Kerstconcert, of op 31 december het nieuwe jaar verwelkomen in Meulebeke.

Domenico

De derde editie werd niet gewonnen door een muzikale act, maar door de acrobatische spierbal Domenico Vaccaro. De Maasmechelaar met Italiaanse nationaliteit trok na zijn overwinning terug naar Italië. Terwijl hij de kost verdiende als visser, trok hij regelmatig de wereld rond om zijn act te brengen. Dat leverde hem best wel wat bekijks op. In december 2020 ging een video van hem nog viraal. Daarin trok hij een elfenpakje aan (zonder bovenstuk, weliswaar, en paaldanste hij op de tonen van Mariah Carey’s ‘All I Want for Christmas Is You’.

Baba Yega

Jurylid Dan Karaty gaf deze gemaskerde dansgroep meteen een Golden Buzzer, dus dat ze het ver zouden schoppen stond in de sterren geschreven. Nadat ze de Vlaamse versie van de talentenjacht wonnen, deden ze ook mee in Duitsland , waar ze tweede werden, Groot-Brittannië waar ze in de halve finale uitvielen en in Nederland in 2020, waar ze in de finale dansten. Daar namen ze voor het eerst hun maskers af, waardoor iedereen kon zien wie nu eigenlijk de dansers waren. Naast hun succesvolle deelnames aan talentenjachten, verschenen in 2018 een film én een stripverhaal over de dansgroep, die dat jaar een contract had getekend bij Studio 100.

Tascha & Ian

Acrobatische dansers Tascha en Ian deden in 2018 de jury en kijkend Vlaanderen versteld staan. Het opmerkelijke aan de zaak was: Ian was voor de wedstrijd eigenlijk helemaal geen danser! Hij was een gevechtssporter, maar samen met zijn vriendin Tascha lukte dat dansen toch meer dan behoorlijk. In de finale lieten ze een verstomde zaal achter en wonnen ze uiteindelijk de publieksstemming. Maar het mocht niet blijven duren: de prestatiedruk was erg zwaar voor het koppel en dat zorgde voor onderlinge spanningen. Enkele weken na afloop van de wedstrijd meldden de gespecialiseerde media dat het koppel niet langer samen was. Samen dansen zit er dus ook niet meer in.

Benjamin Ceyssens

De winnaar van de jongste editie is Benjamin Ceyssens, de 21-jarige componist-pianist die met zijn filmische pianomuziek de zaal moeiteloos in beroering kreeg. Na zijn overwinning in 2019 kreeg hij aanvankelijk een pak aanvragen voor optredens, maar door corona konden die niet doorgaan. Dan werkte hij maar verder aan zijn eigen muziek en enkele maanden geleden werden dan ook zijn eerste twee EP’s gelanceerd, onder de artiestennaam James Malikey. Die Engels klinkende naam mat hij zich mogelijk aan omdat hij het over de plas wil gaan proberen. Hij kondigde namelijk aan dat hij geslaagd is voor een muziekopleiding aan het Los Angeles College of Music, waar hij de komende drie jaar te vinden zal zijn in masterclasses van filmcomponisten.


 
Bekijk de nieuwe start van ‘Belgium’s Got Talent’ op vrijdag 3 september om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top