31/8: Joachim Gerard wil wraak, Peter Genyn gaat voor goud

Sport |
Op de Paralympische Spelen wordt het dinsdag 31 augustus een drukke dag met veel verschillende disciplines voor onze landgenoten. We kunnen onder anderen genieten van wielrennen, rolstoeltennis, goalball, boogschieten en para-atletiek.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Ewoud Vromant stond vorige week donderdag in het middelpunt van de belangstelling met zijn bijzondere prestatie. Hij reed naar een wereldrecord in zijn reeksen maar werd nadien gediskwalificeerd door een slechte positie op zijn zadel. Dinsdag mag hij revanche proberen nemen in de tijdrit in de C2-klasse over 24 kilometer. Vromant start omstreeks 1u11 en zal zonder twijfel de situatie van vorige week proberen vergeten met een glansprestatie.
 
Even later zal ook Jonas Van de Steene vanaf 2u32 in actie komen in klasse H4. Jean-François Deberg start om 02u46 in klas H3 en Maxime Hordies om 03u29 in klas H1 (te bekijken op auvio en omstreeks 7 uur op Tipik). Diederick Schelfhout rijdt zijn wedstrijd om 07u24 in C3, Tim Celen om 8.29 uur in T2, net als Laurence VandeVyver, om 3.40 uur bij de dames in H3. Tenslotte fietsen ook Griet Hoet met haar piloot Anneleen Monsieur om 7u44 uur hun wedstrijd.
 
Twee mogelijke gouden medailles

Terwijl Joachim Gerard in de achtste finales van het enkelspel verloor en uitgeschakeld werd, kan hij dinsdag in het dubbelspel revanche nemen. Samen met Jef Vandorpe speelt Gerard dinsdag de halve finale. In het goalball spelen de Belgian Bulls hun kwartfinale tegen Litouwen omstreeks 10u45 (live op Tipik). Piotr Van Montagu speelt omstreeks 3u59 de achtste finales in het boogschieten. Als hij wint, kan hij later op de dag een medaille halen.
 
Tenslotte hebben ook Peter Genyn en Roger Habsch medaillekansen op de atletiekpiste op de 200 meter T51 voor rolstoelatleten. Genyn is de dubbele gouden medaillewinnaar van de Spelen in Rio op de 100 en 400 meter. Ook in Tokio zal hij met veel ambitie aan de start staan, want dit jaar won hij ook al de Europese Para-atletiekkampioenschappen in Polen op de 200 meter. Genyn wil bovendien het wereldrecord verbreken. Dinsdag mogen we dus een nieuwe lading medailles verwachten!
 
Volg de Paralympische Spelen van 24 augustus tot 5 september 2021 op Sporza en Eurosport, of op Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kun je het programma tot 36 uur later terugkijken wanneer je maar wilt, of 7 dagen na uitzending ook op de site of de app!

 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top