Deze gasten verwachten we op het Filmfestival van Venetië

Films | Vandaag wordt het startschot gegeven voor het filmfestival van Venetië, dat sinds 1932 jaarlijks georganiseerd wordt en daarmee het oudste filmfestival ter wereld is. Daarnaast is het festival ook enorm gerespecteerd en verzamelt het kruim van de filmwereld er elk jaar. Wij blikken alvast vooruit op wie vanavond wel eens op de rode loper zou kunnen passeren.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De deuren van het legendarische Lido openen vanavond voor de openingsceremonie en de vertoning van de openingsfilm ‘Madres Paralelas’ van de Spaanse meesterregisseur Pedro Almodóvar. Wie op het evenement aanwezig zal zijn, wordt niet op voorhand aangekondigd, maar de gastenlijst zal naar gewoonte goed gevuld zijn met grootheden uit de cinema. Vrij zeker is wel dat Almodóvar, mogelijk vergezeld  door zijn hoofdrolspeelster Penélope Cruz, de honneurs zal waarnemen.
 
Andere films die op het filmfestival in première gaan, zijn bijvoorbeeld het langverwachte ‘Spencer’ van regisseur Pablo Larrain, waarin Kristen Stewart in de huid van Prinses Diana kruipt, en ‘Dune’ van Denis Villeneuve, met hoofdrollen voor grote namen als Timothée Chalamet, Zendaya en Jason Momoa. Daarnaast is er ook Edgar Wrights psychologische horrorfilm ‘Last Night in Soho’ met Anya Taylor-Joy. Voorgenoemde namen zullen normaal aanwezig zijn om hun films te introduceren, als de omstandigheden het toelaten.

Zij zijn er zeker

Van enkele grote namen kunnen we dan weer vrij zeker dat ze naar het Lido zullen afzakken. Daarbij denken we bijvoorbeeld aan de Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho wiens ‘Parasite’ als eerste niet-Engelstalige film ooit de Oscar voor Beste Film in de wacht sleepte. Hij is de voorzitter van de festivaljury. In die jury vinden we ook Chloé Zhao terug, Oscarwinnares met ‘Nomadland’, en onze landgenote Virginie Efira. Zij is niet alleen jurylid, maar acteert ook in een van de films die op het festival vertoond wordt: ‘Madeleine Collins’.
 
Daarnaast wordt de rode loper uitgerold voor twee iconen die dit jaar een Lifetime Achievement Award in ontvangst zullen nemen. De eerste is de Italiaan Roberto Benigni, een van de bekendste namen in de Italiaanse cinema. Hij is vooral beroemd dankzij ‘La vita è bella’, de film over een Joodse man die met zijn zoontje in naziconcentratiekamp belandt, waarvoor Benigni zowel in de regisseursstoel als voor de camera plaatsnam om de hoofdrol te spelen. De tweede eregast is niemand minder dan actrice Jamie Lee Curtis. Zij verwierf bekendheid door haar rol in horrorfilms als de ‘Halloween’-reeks en ‘Prom Night’ en maakte verder furore met ‘Trading Places’, ‘A Fish Called Wanda’, ‘True Lies’ en ‘Anything But Love’.
 
Eén ding kunnen we je alvast verzekeren: de rode loper in Venetië zal vanavond weer gevuld zijn met wereldsterren in hun meest glamoureuze outfits.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top