Het najaar van VTM: de nieuwe programma’s op een rijtje

Met de start van het nieuwe schooljaar, komt ook de commerciële omroep met een pak nieuwe televisieprogramma’s. De VTM-zenders pakken uit met straffe fictie, beklijvende reality, spelprogramma's, wedstrijden, sport… Om je een weg te helpen banen door al dat nieuws, geven we een overzicht van enkele van de programma’s die dit najaar op je af komen.

K2 zoekt K3

Voor de derde keer al gaat Studio 100 met een televisieprogramma op zoek naar nieuw talent om K3 te vervolledigen. De eerste keer bewezen ze dat de drie leden geen voornaam moeten hebben die begint met een K, de tweede keer toonden ze aan dat een jonge generatie het kon overnemen van de oudere. Deze keer zouden ze wel eens kunnen bewijzen dat de drie leden geen meisjes hoeven te zijn! Voor de eerste keer is de oproep naar zangtalent niet alleen naar vrouwen gericht, maar ook naar mannen die zich bij de groep willen scharen. De talentenjacht wordt in goede banen geleid door presentatoren Kürt Rogiers en de Nederlandse Tooske Ragas. Wie wint de hoofdprijs en krijgt de kans van zijn of haar leven?

Je zal de zoektocht kunnen volgen vanaf 11 september VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Red Light

De Nederlands-Vlaamse topfictiereeks ‘Red Light’ viel internationaal al mooi in de prijzen en is nu voor het eerst op VTM te zien. In Nederland won de serie het Gouden Kalf voor de beste serie en in Cannes sleepte de reeks de Prijs van de Studentenjury en de Special Performance Award (voor de acteerprestaties) in de wacht. De serie volgt drie vrouwen die om verschillende redenen verstrikt raken in de wereld van mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting in Antwerpen en Amsterdam. Hun paden kruisen elkaar steeds, schijnbaar toevallig, tot ze beseffen dat ze niet zonder elkaar kunnen. De hoofdrollen zijn voor topacteurs als Halina Reijn, Carice van Houten, Maaike Neuville, Geert Van Rampelberg en Koen De Bouw.

Ontdek 'Red Light' vanaf 30 augustus om 21u50 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

De Bende van Jan de Lichte

Wie deze gehypete serie wilde zien en geen toegang heeft tot streamingdiensten, krijgt eindelijk de kans. De opnames gebeurden al in 2016 en 2017, waarna de serie eerst enkel voor Proximusklanten te zien was en later op Streamz verscheen. Nu is het de eerste keer dat ‘De Bende van Jan de Lichte’ ook op de gewone televisie komt. Matteo Simoni speelt de bendeleider uit de titel, een historische Zuid-Nederlander die in de 18de eeuw de omgeving van Aalst onveilig maakte. Als een Vlaamse Robin Hood stal hij van de rijken om zijn buit te verdelen onder de armen. Zo groeide hij uit tot een ware volksheld.

Snackmasters

De beste en bekendste chefs gaan de uitdaging aan en nemen het tegen elkaar op om zo goed mogelijk een populaire snack na te bootsen. Van de Bicky Burger tot koekjes van Jules Destrooper: de chefs proberen de geheime recepten te achterhalen. In de eerste aflevering nemen Marcello Ballardin en Pajtim Bajrami het tegen elkaar op om de zeevruchten van Guylian na te maken. Andere deelnemers zijn Roger Van Damme, Seppe Nobels, Dominique Persoone en Dagny Ros Asmundsdottir, naast terugkomers Loïc Van Impe en Sofie Dumont. Zij proberen om Piet Huysentruyt van de troon te stoten, terwijl Ruth Beeckmans op bezoek gaat bij de makers om te achterhalen hoe de snacks echt gemaakt worden.

Ontdek 'Snackmasters' vanaf 30 augustus om 20u35 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Belgium’s Got Talent

Onbekende Vlamingen met dromen om het te maken in de showbizz staan weer aan te schuiven om deel te nemen aan het grootste vrije podium van het land: ‘Belgium’s Got Talent’. Van zangers tot goochelaars, van dansers tot turners en van jongleerders tot komieken: iedereen is welkom op het podium, zolang je act maar entertainend is. En uiteindelijk kan maar één iemand met de hoofdprijs van 50.000 euro naar huis. De jury is dit jaar helemaal vernieuwd, met uitzondering van An Lemmens. Zij wordt geflankeerd door Bart Peeters, Ruth Beeckmans en talentspotter Davy Parmentier. De presentatie wordt weer verzorgd door het duo Koen Wauters en Laura Tesoro.

Kijk elke vrijdagavond om 20u35 naar 'Belgium's Got Talent' op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Niet gezien? Geen zorgen, met TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Rode Duivels

De wedstrijden van de Rode Duivels zijn dit najaar de volgen op VTM. In september gaan ze de strijd aan in de voorrondes van het WK, met als eerste tegenstander Estland. In oktober volgen de topaffiches in de eindronde van de UEFA Nations League, waar de grootste voetballanden van Europa op het menu staan. Sportanker Maarten Breckx wordt bijgestaan door analisten Marc Degryse en Jan Mulder. Gilles De Bilde is de man in het veld.

Expeditie Gooris

22 jaar zijn ze al gehuwd, maar van de wereld hebben Kelly Pfaff en Sam Gooris eigenlijk nog maar weinig gezien. Tijd om daar verandering in te brengen. Samen met hun kinderen Shania en Kenji stappen ze in een VW-busje om Europa rond te toeren. Ze bezoeken plaatsen die een belangrijke betekenis hebben voor hen. Zo maken ze een tussenstop in München, waar Kelly een groot deel van haar jeugd doorbracht als dochter van voetballegende en pater familias Jean-Marie, en eindigen ze in Napels. De roadtrip staat garant voor een lach en een traan met het sympathieke gezin.

Camping Coppens – Onze Zweedse Zomer

Vorig jaar maakten Staf Coppens en zijn gezin de belangrijkste keuze van hun levens. Ze staken al hun spaarcenten in een Zweedse Camping, die ze zonder enige ervaring zouden gaan uitbaten. Hun verhuis naar het koude, maar prachtige land werd vastgelegd door de cameraploeg van ‘Camping Coppens – Op Weg naar Zweden’. Daarin zagen we hoe ze hun hebben en houden achterlieten, met tegenslagen moesten afrekenen, maar uiteindelijk ook een nieuwe stek vonden. In het vervolg krijgen we te zien hoe het gezin hun eerste zomer in Zweden beleefde. Die belooft heel wat verrassingen in petto te hebben, want de nieuwbakken campinguitbaters stonden voor meer dan één stevige uitdaging.

Films

Bekijk alles
Top