Factory of Sweetness: feesten bij de Tiense suikerfabriek

Festivals | Waren die eerste drie dagen school al erg zwaar? Geen zorgen: dit weekend kan je de zorgen van je af schudden (lees: dansen) in Tienen. Suikerrock keert terug naar de stad, onder de naam Factory of Sweetness. Maak je klaar voor drie dagen muzikaal plezier.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We zijn nog niet helemaal van het coronavirus verlost en daarom zagen veel bekende festivals zich genoodzaakt om een kleinere of light versie van zichzelf uit te vinden. Suikerrock gaat al jaren mee in de festivalzomer en kon dus niet ontbreken. Het Tiense muziekfestival riep daarom zijn kleine broertje Factory of Sweetness in het leven, om toch een coronaproof feestje te organiseren deze zomer.  
 
Op 3, 4 en 5 september kan je met je Covid Safe Ticket terecht op het terrein van de suikerfabriek in Tienen. Een andere locatie dan normaal, maar dat houdt het feestgedruis niet tegen. “We hebben voor ons festival een nieuw decor gekregen”, vertelt organisator Walter Kestens aan VRT NEWS. “We verhuizen van onze locatie aan de mooie kerk op de Grote Markt naar de ‘kathedraal’ van de Tiense suiker. Het terrein is kleiner, maar voor dit festival is het ideaal.”

Line-up

Factory of Sweetness wordt vrijdag op gang getrapt door de Belgische alternatieve popband High Hi. Er staat echter niet alleen Belgisch talent op het podium, want ook Go_A is aanwezig in Tienen. Deze Oekraïense band bracht heel Europa in trance met hun trippy dancenummer ‘Shum’ op het Eurovisiesongfestival. Ook de broers van Compact Disk Dummies en de mannen van Goose brengen je aan het dansen die avond.
 
Zaterdag is het opnieuw tijd voor een aantal grote namen, in de vorm van Regi en Bart Peeters bijvoorbeeld. Ook Mama’s Jasje is aanwezig en de avond afsluiten doe je met (dj) Dirk Stoops.
 
Spaar je krachten nog wat, want ook zondag kan er stevig gefeest worden op de site aan de Tiense suikerfabriek. Vier artiesten staan die avond op het podium. De opener is Mats, de 23-jarige die ooit startte als straatmuzikant maar nu op grote podia staat. Daarna is het de beurt aan Janez Detd, een poppunkband die op de planken staat sinds 1995. Ook De Mens is erbij op de laatste avond, net voordat Factory of Sweetness afgesloten wordt door Levellers.
 
Meer info en tickets vind je hier.
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top