'Herboren' onder De Roeck? Tuur Dierckx haalt nu al betere stats dan heel vorig seizoen

Challenger Pro League | KVC Westerlo zette zaterdag een scheve situatie recht tegen Lierse Kempenzonen. Onder impuls van een alweer sterke Tuur Dierckx gingen de Kemphanen op en over de streekgenoten van Lier, pakten ze de drie punten én namen ze de leiding over in het algemene klassement.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Dierckx trapte zelf vanop elf meter de 1-1 tegen de touwen nadat er in de fase voordien ook een penaltyfout op hem gemaakt werd. Daarna schilderde de winger ook nog eens de 2-1 op het hoofd van Kyan Vaesen waardoor hij de ommekeer mee compleet maakte.

Dierckx komt zo na drie duels aan een goal en drie assists. Daarmee doet de flankaanvaller nu al beter dan vorig seizoen. Toen sloot hij een matig debuutseizoen bij Westerlo af met één goal en twee assists. Voor de match tegen Lierse K. gaf Dierckx in de kranten al aan dat hij "de grinta opnieuw terug gevonden heeft" en dat hij zelfs nog marge ziet om nog beter te worden.

Afwachten wat dat de komende weken en maanden zal geven. Maar als Dierckx zijn huidige niveau aanhoudt, dan kan hij wel eens de man zijn die KVC Westerlo die extra touch geeft die de Kempenaars toch wel misten sinds het vertrek van Christian Brüls.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top