Dankzij deze film werd Robert De Niro een veelzijdiger acteur

Films |
Vanavond zendt VTM 4 'Midnight Run' uit, een actiekomedie met Robert De Niro, Charles Grodin, Yaphet Kotto en John Ashton. Deze film dateert van 1988, maar laat dat je niet tegenhouden om toch te kijken. Deze klassieker is immers de eerste film waarin De Niro een komische rol vertolkt. En daar is hij met verve in geslaagd.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Premiejager

In de film wordt de voormalige politieman Jack Walsh (Robert De Niro) ingeschakeld als premiejager. Hij krijgt 100.000 Amerikaanse dollar als hij Jonathan Mardukas (Charles Grodin), een boekhouder, in New York kan vinden en hem naar Los Angeles brengt. Mardukas heeft zich bijzonder onpopulair gemaakt bij maffiabaas Jimmy Serrano (Dennis Farina) nadat hij 15 miljoen dollar van hem heeft gestolen.
 
Walsh weet al gauw de schuilplaats van Mardukas te achterhalen en kan hem vatten, maar dan beginnen de problemen pas echt. Mardukas, alias 'The Duke', lijdt naar eigen zeggen aan vliegangst en kan dus niet de 4.000 kilometer tussen de Amerikaanse Oost- en de Westkust op een gewone lijnvlucht overbruggen. Na verloop van tijd heeft Walsh geen geld meer en moet hij een alternatieve manier vinden om de afstand te overbruggen, waaronder liften, auto's stelen en zwartrijden met de trein. Dit leidt tot dolkomische toestanden.

Moeilijk

Wie Robert De Niro al eens heeft gezien in komische rollen zoals 'Meet the Parents', zal even moeten wennen aan zijn verschijning in deze actiekomedie. Toch blijven recensenten lovend over de vertolking van De Niro. In 'Midnight Run' zien we hoe hij de komische rol van Jack Walsh met een uitgestreken gezicht speelt, wat de film meteen sterker maakt.
 
De productie van de film was overigens geen sinecure, weet collega-acteur Yaphet Kotto. "De Niro is een heel spontane acteur en het is een plezier om met hem te werken. Maar Marty Brest! "Herr Direktor" wilde zo vaak een scène opnieuw opnemen dat ik alle plezier verloor om deze film af te werken. Het werd een harde, lange klus", aldus de acteur in de podcast Cult Film Freak.
 
Bekijk ‘Midnight Run’ op 29 augustus 2021 om 20u30 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!
 

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top