Zij werden tv-gezichten dankzij ‘Sterren op de Dansvloer’

Binnenkort komt er een nieuw seizoen op de buis van ‘Dancing with the Stars’ op Play4, de opvolger van het VTM-programma ‘Sterren op de Dansvloer’. Dankzij die programma’s werden enkele tot dan toe vrij onbekende gezichten echte tv-sterren. Wij zochten enkele voorbeelden.

Davy Brocatus

Davy Brocatus is een begenadigd professioneel danser en een dansleraar in zijn eigen school Dansstudio 1-2-3, maar het grote publiek leerde hem pas kennen toen hij in 2006 jurylid werd van het allereerste seizoen van ‘Sterren op de Dansvloer’ op VTM. Die rol vulde hij vijf seizoenen lang in, en hij werd in die tijd een ware publieksfavoriet dankzij zijn ongezouten meningen en zijn uitgesproken stijl. Voor het eerste seizoen van ‘Dancing with the Stars’ op VIER, intussen Play4, was hij er niet bij, maar vanaf het tweede nam hij weer plaats op de jurybank.
 
Het programma maakte van Brocatus een echte BV, en daardoor werd hij uitgenodigd in programma’s als ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en kreeg hij een gastrol in ‘Safety First’. In 2007 bekeek hij de danswedstrijden even van de andere kant van de jurytafel, want hij nam deel aan ‘Sterren Op Het IJs’. Erg succesvol was dat niet, want hij viel al in de eerste aflevering af.

Julie Vermeire

De 23-jarige dochter van Vlaanderens oerkomiek Jacques Vermeire floreert op sociale media, acteert tegenwoordig in ‘De Redders’ en is intussen alomtegenwoordig, maar haar doorbraak bij het grote publiek kwam er toch dankzij het recentste seizoen van ‘Dancing with the Stars’. Daarvoor was ze al eens te zien in kleine bijrollen in ‘F.C. De Kampioenen 3: Forever’ en ‘F.C. De Kampioenen 4: Viva Boma’. Toen ze in ‘Dancing with the Stars’ in 2019 al haar concurrentie wist te overklassen en uiteindelijk met de hoofdprijs naar huis ging, was ze helemaal gelanceerd.
 
Julie Vermeires passage in ‘Dancing with the Stars’ bracht ook wat ongewenste aandacht met zich mee. Sommige kijkers speculeerden alleen maar dat ze een relatie had met haar danspartner Pasquale – geruchten die ze ontkrachtte – maar zoals ze getuigde in Dag Allemaal, kwamen er door de bekendheid ook dagelijks oneerbare voorstellen binnen via haar sociale media. “Ik ga daar nooit op in. Ik zie die berichten binnenkomen en als ik er al eens toevallig op klik, moet ik altijd lachen”, zei ze.

Monique van der Velden

Deze dame kennen we niet dankzij ‘Sterren op de Dansvloer’, maar wel zusterprogramma ‘Dancing on Ice’, waarvan het eerste seizoen zowel bekende Nederlanders als Vlamingen in het deelnemersveld had. Monique, drievoudig Nederlands kampioene kunstschaatsen, mocht samen schaatsen met BV Staf Coppens. Die ontdekte tijdens het programma niet alleen zijn liefde voor het schaatsen, maar ook tussen hem en Monique bloeide iets moois. Staf en Monique wonnen het programma en zijn daarna gehuwd.
 
Monique was onlangs nog uitgebreid te zien in het programma ‘Camping Coppens’, dat de verhuis van het gezin naar Zweden documenteert en de carrièreswitch naar campinguitbater. Binnenkort komt het vervolg van het programma uit.

Films

Bekijk alles
Top