Deze spannende geldfilms kan je dankzij de Proximus VOD-catalogus bekijken

Films | Ter gelegenheid van het vijfde seizoen van ‘La Casa de Papel’ op Netflix, biedt Proximus Pickx je een selectie van de beste films over financiën en geld aan. Deze kan je terugvinden in onze selectie 'Geld moet rollen' van de Proximus VOD-catalogus.

Door Proximus

Deel dit nieuws

Parasite

De hele familie van Ki-taek is werkloos en heeft een sterke interesse in de levensstijl van de rijke familie Park. Op een dag slaagt hun zoon erin om aanbevolen te worden om privélessen Engels te geven bij de Parks. Dit is het begin van een woelig verhaal, waar niemand echt ongeschonden uit zal komen.

De Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon-ho kreeg voor deze prent de Oscar voor Beste Film. Het is de eerste niet-Engelstalige film die deze prestigieuze prijs wist te winnen en hij won ook de Oscar voor Beste Regisseur en Beste Internationale Film.

'Parasite' is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD- catalogus? Druk op de knop ‘On Demand’ of ‘Shop’ van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The Wolf of Wall Street

Deze film onthult het onwaarschijnlijke leven van de voormalige makelaar Jordan Belfort. Leonardo DiCaprio schetst op een zeer overtuigende wijze de buitensporige levensstijl van Belfort, waar seks, drugs en alcohol schering en inslag zijn. Deze film werd geregisseerd door Martin Scorsese en is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal. Scorsese brengt met tal van overweldigende scènes het verhaal van de gewetenloze makelaar Jordan Belfort, die heel wat mensen oplicht. De film verscheen eind 2013 in de bioscoop en werd een groot succes.

'The Wolf of Wall Street’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD- catalogus? Druk op de knop ‘On Demand’ of ‘Shop’ van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

The Big Short

In 2005 voorspellen vier mensen de komende financiële crisis. Michael, Mark, Jared en Ben anticiperen op de financiële crash, waardoor ze er zelf munt uit kunnen slaan. 'The Big Short' heeft een zeer straffe cast.

De film, geregisseerd door Adam McKay in 2015, brengt immers toppers als Brad Pitt, Christian Bale, Ryan Gosling, Steve Carell en Karen Gillan samen.

'The Big Short’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD- catalogus? Druk op de knop ‘On Demand’ of ‘Shop’ van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Catch Me if You Can

In de jaren zestig beheerste de jonge Frank Abagnale Jr., briljant vertolkt door Leonardo DiCaprio, de kunst van het oplichten. Hij ging zelfs zo ver dat hij 2,5 miljoen Amerikaanse dollar verduisterde en op de FBI-lijsten verscheen als één van de tien meest gezochte personen in de Verenigde Staten.

Frank is echter een echte kameleon en neemt identiteiten aan die zo divers zijn als die van een piloot, een arts, een universiteitsprofessor of zelfs een assistent-aanklager. FBI-agent Carl Hanratty, gespeeld door Tom Hanks, maakt van het opsporen van Frank Abagnale Jr. zijn prioriteit, maar die laat zich allerminst makkelijk vangen…

'Catch Me if You Can’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD- catalogus? Druk op de knop ‘On Demand’ of ‘Shop’ van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!

Ocean's Eleven

Het is moeilijk om een betere cast te hebben dan de originele film die in 1960 werd uitgebracht met Frank Sinatra, Sammy Davis Jr, Dean Martin en Cesar Romero. De remake van Steven Soderbergh gaat de uitdaging echter met brio aan met Matt Damon, George Clooney, Brad Pitt, Don Cheadle, Julia Roberts en Andy Garcia! 'Ocean's Eleven' vertelt het verhaal van Danny Ocean (George Clooney) die net uit de gevangenis komt en meteen de ‘overval van de eeuw’ wil realiseren.

Hij is bijzonder goed voorbereid en wil op hetzelfde moment drie van de grootste casino's in Las Vegas beroven. Die zijn allen eigendom van Terry Benedict (Andy Garcia), de man die een koppel vormt met Tess, de ex-vrouw van Ocean…

'Ocean’s Eleven’ is vanaf nu beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD- catalogus? Druk op de knop ‘On Demand’ of ‘Shop’ van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD catalogus online!Nog andere soortgelijke films op het spoor? Volgende klassiekers kan je ook terugvinden in de collectie 'Geld moet rollen':
 • Greed
 • Inside Man
 • Cosmopolis
 • Even Money
 • Carbone
 • Robin Hood (2018)
 • Gli Indifferenti
 • Greed
 • Inside Job
 • Money Monster
 • The International
 • Patser
 • 99 Homes
 • Margin Call
 • Capitalism : A Love Story 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top