Selim Amallah bezorgde een tiental minuten voor affluiten Standard alsnog de zege tegen KV Oostende op de vorige speeldag. Hiermee draaien de Luikenaars mooi bovenaan het klassement van de Jupiler Pro League. Met de goal toonde Amallah nogmaals zijn meerwaarde. Al lijkt hij eerder bij de exit te staan, dan bij een verlengd verblijf in Luik.
Toegegeven, aan de goal van Amallah die Standard de zege bezorgde, was er toch wel een reukje. In eerste instantie leek de Marokkaan buitenspel te staan, maar na lang twijfelen keurde de VAR toch het doelpunt goed. De kijkers kregen op geen enkel moment de buitenspellijn te zien die de VAR had gemaakt, iets wat op veel protest stuitte. “De lijn werd niet doorgestuurd naar de televisie, omdat de 2D-lijn geen duidelijk bewijs kon geven dat de assistent-scheidsrechter een clear error maakte”, liet Frank De Bleeckere van het Referee Department weten. Beide coaches waren nochtans eenduidig: Amallah stond met een voetje buitenspel.

Nog niet in topvorm

Het zou Amallah worst weten. “Het doelpunt is toegekend. Dat is het voornaamste”, liet hij optekenen na de match. “Persoonlijk had ik het in de eerste helft lastig, maar uiteindelijk moet ik heel bij zijn dat ik de ploeg drie punten heb kunnen geven met dat doelpunt”, besloot de middenvelder.

Amallah is met zijn goal opnieuw aan de weg omhoog aan het timmeren. Zo verliep het begin van de competitie niet van een leien dakje. De Marokkaan, een van de smaakmakers vorig seizoen bij Standard, zat niet in de selecties tegen Genk en Zulte Waregem. Pas vanaf speeldag drie dook hij op. “Ik zet niet graag mijn beste speler ernaast, maar het ploegbelang gaat voorop”, zei Standard-coach Mbaye Leye toen. 

"Ik moet toegeven dat ik nog niet in topvorm verkeer, maar het gaat week na week in stijgende lijn. Ik probeer op training te tonen dat ik het niveau heb om de ploeg te helpen", zei Amallah daar zelf over. Leye zelf sprak over een “klik” bij Amallah.

Luikse nood aan centen

Want er was of is ook al enige tijd sprake van een nakende transfer voor Amallah. In Standard hebben ze al een tijdje nood aan vers geld en Amallah zou mits het juiste bedrag (lees: zo’n acht miljoen euro) mogen vertrekken van de club. Zelf zou de Marokkaan ook elders met zijn gedachten zitten, pende La Dernière Heure recent nog neer.

De vraag of hij wou blijven bij Standard legde Amallah naast zich neer. “Volgende vraag graag”, klonk het bondig. “Ik sta hier in elk geval nog onder contract en eigenlijk vragen jullie te veel. Ik respecteer de keuzes van de coach, al denk ik dat ik hem getoond heb dat ik mijn plaats in dit team heb”, aldus de middenvelder.

Speelt Selim Amallah ook op bezoek bij Union straks een rol voor de Rouches? Kijk op zaterdag 28 augustus live naar Union - Standard vanaf 20u45 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!