Het wereldkampioenschap van League of Legends gaat normaal binnen iets meer dan een maand in China van start. Toch zou de competitie naar Europa kunnen verhuizen. Dat meldt de website Upcomer.

Het gerucht gaat al enkele uren de ronden, en zou in de komende dagen bevestigd moeten worden. Iets meer dan anderhalve maand voor de start van het toernooi, dat nog steeds geen officiële data heeft, meldt de website Upcomer dat de League of Legends Worlds in Europa zullen plaatsvinden. Dus niet in China, zoals oorspronkelijk gepland.

Volgens informatie gepubliceerd door Upcomer, die heel snel bevestigd werd door DotEsports, ondervindt Riot Games problemen met het verkrijgen van visums en het verplaatsen van medewerkers in China. Dit geldt zowel voor de deelnemende teams als voor de productieteams van Riot zelf.

Afgelopen vrijdag, 20 augustus, hadden meerdere teams van LCS niet alle visums bemachtigd. De procedures zijn enorm ingewikkeld door de pandemie, die nog steeds niet onder controle is.

De wedstrijden zouden normaal gezien voor de tweede keer op rij plaatsvinden in vijf Chinese steden: Shanghai, Qingdao, Wuhan, Chengdu, en Shenzhen. Maar het zou dus kunnen dat de beste spelers ter wereld op ons continent zullen strijden voor de allerbelangrijkste trofee van League of Legends. Vooralsnog is er dus nog geen locatie bekend, en het is onduidelijk of toeschouwers aanwezig mogen zijn.