Transferpolitiek van Club Brugge doorgelicht: blauw-zwart trekt voluit kaart van de jeugd

Jupiler Pro League | Club Brugge liet de voorbije maanden duidelijk in zijn kaarten kijken. Met Tibo Persyn, Stanley Nsoki, Owen Otasowie en Ruben Providence werd er enkel jong talent aangetrokken door de landskampioen. De blauw-zwarte focus ligt dus op jong geweld om de ploeg te versterken, naast het ervaren geraamte dat Club Brugge intussen heeft.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Club Brugge heeft momenteel een duidelijke visie op zijn transferbeleid. Vermits blauw-zwart in de as van de ploeg rekent op ervaren rotten als Simon Mignolet, Brandon Mechele, Ruud Vormer en Hans Vanaken, willen ze in Brugge deze kleppers laten omringen door jonge en gretige spelers. Met Stanley Nsoki en Ruben Providence werden er twee Franse spelers van 22 en 20 jaar toegevoegd aan de kern. Met Owen Otasowie volgde een 20-jarige Amerikaan. En ook naar talentvolle Belgen wordt er gekeken. Zo werd Inter-jonkie Tibo Persyn opnieuw naar Jan Breydel gehaald.

Die laatste beleeft nu al geweldige tijden in Brugge. Tegen Beerschot scoorde hij de beslissende goal die blauw-zwart de zege schonk tegen Beerschot. Niet slecht om in die omstandigheden je eerste profgoal te maken. Het voormalige jeugdproduct probeerde door te breken bij Inter, maar wil na de leenperiode gewoon in Brugge blijven. “Het is aan mij om te laten zien wat ik kan. En dan is het hopen dat Club Brugge mijn aankoopoptie zal lichten”, aldus Persyn.

Zelfde vijver als Europese topclubs

De transferpolitiek begint intussen ook zijn vruchten af te werpen. De nog altijd maar 20-jarige Odilon Kossounou verkaste reeds voor 23 miljoen euro naar Bayer Leverkusen. Ook met Noa Lang, die voor amper 6 miljoen euro werd overgenomen van Ajax, zal Club Brugge ooit forse winst maken.

Denk hierbij ook aan de jonge Venezolaan Daniel Perez die reeds enkele keren van de A-kern mocht proeven, net als eigen jonkies zoals Senne Lammens, Noah Mbamba, Cisse Sandra en Youssouph Badji. Dan merk je dat Club Brugge geen FC Barcelona-scenario wil meemaken waarbij de kern plots stokoud wordt bevonden en amper nog deftige resultaten boekt voor hun standaard.

Eén keerzijde aan de medaille is dat Club Brugge nu ook vist in een vijver waar de Europese topclubs zitten. Niet iedere gewilde transfer wordt binnen gehengeld. Denken we recent nog maar aan Mohamed Daramy, het Deense toptalent die duidelijk aangaf niet naar Club Brugge te willen en hoogstwaarschijnlijk naar Ajax trekt. Ook targets als Alex Collado en Bright Osayi-Samuel kozen voor een andere weg. Intussen belandde Brugge bij Kamal Sowah, de Ghanees van Leicester City die vorig seizoen het mooie weer maakte bij OH Leuven. Indien Sowah komt, zou hij het transferrecord van Club Brugge breken. Er is namelijk sprake van een som van negen miljoen euro.
 
Krijgen nieuwe namen Ruben Providence en Owen Otasowie straks hun eerste minuten van het seizoen? Dan mogen ze het beste van zichzel geven in 'De Slag om Vlaanderen' tegen KAA Gent. De Buffalo's ontvangen op zondag 29 augustus Club Brugge in de Ghelamco Arena. Volg de partij live vanaf 13u30 op Eleven Pro League 1, beschikbaar in de tv-optie All Sports van Proximus Pickx.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top