Moeskroen dient klacht in tegen RWDM

Sport | Het 1B-seizoen is nog maar amper op gang getrapt en de eerste rechtzaak is al een feit. Moeskroen heeft namelijk een klacht ingediend tegen RWDM; de club die ze op de openingsspeeldag bekampten.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Volgens Les Hurlus zou RWDM-middenvelder Glenn Claes immers geen geldige Covidtest gedaan hebben in de week voor de wedstrijd. Omdat hij toch tussen de lijnen stond meent Moeskroen nu dat het via een procedure bij de KBVB toch nog een andere uitkomst kan bedingen. De Henegouwers verloren de openingsmatch met 3-1 op het veld van RWDM en Claes scoorde zelfs een doelpunt.

Bij RWDM vielen ze uit de lucht en zijn ze ervan overtuigd dat ze recht in hun schoenen staan. De Brusselaars zeggen dat ze een officiële goedkeuring hebben van de coördinerende Pro League-arts waarin staat dat Claes - die eind juli voor de tweede keer gevaccineerd werd - geen negative coronatest meer moest voorleggen.

Volgens La Capitale zal de zaak aanstaande vrijdag behandeld worden bij de KBVB. Voor Moeskroen zal clubadvocaat Renaud Duchêne zich aan de Houba de Strooperlaan melden.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top