'Fresh Music': artiesten die bekend werden dankzij Youtube

Muziek | In deze aflevering van ‘Fresh Music’ leidt Ianthe Tavernier je weer door alle nieuwtjes van de muziekwereld. Deze week zit bijvoorbeeld Nina Nesbitt in de studio: ooit de vriendin van Ed Sheeran, maar nu een popartieste die naam voor zichzelf maakt. Ianthe neemt je ook mee in de wereld van YouTube, meer bepaald naar sterren die dankzij dat platform bekend werden. Proximus Pickx lijst de bekendsten hier al op.

Door Pickx

Deel dit nieuws

The Weeknd

Ondertussen kunnen we ons de muziekindustrie niet voorstellen zonder The Weeknd, maar wist je dat deze artiest zijn eerste stapjes naar beroemdheid zette op YouTube? In zijn eerste video’s zaten niet eens bewegende beelden. Hij postte die video’s onder de naam ‘XOXXXOOOXO’ en bleef zo volledig in de anonimiteit. Wat zijn overdonderend succes nog specialer maakt. Zelfs collega’s hadden geen flauw benul van zijn talent en waren enthousiast over muziek waarvan ze niet wisten dat het van de zanger kwam.

Ed Sheeran

Zijn ex-vriendin zien we al tijdens een interview in deze aflevering, maar ook Ed zelf krijgt een plaatsje in ‘Fresh Music’. Ook hij werd beroemd dankzij het bekende videoplatform. Nog voor hij echt naam maakte voor zichzelf, stonden grote namen als Jamie Foxx en Elton John al tussen zijn ‘subscribers’ op YouTube. Toen de roodharige muzikant uiteindelijk naar de Verenigde Staten trok om het te maken, sliep hij die eerste weken zelfs bij Foxx op de bank.

Justin Bieber

Als er één iemand zeker niet mag ontbreken in deze lijst, is het Justin Bieber wel. Zijn verhaal doet denken aan een modern sprookje. Al op zijn twaalfde postte de zanger video’s van zichzelf op YouTube en het was Scooter Braun, die later zijn manager werd, die Bieber en zijn moeder van Canada naar de VS liet komen. Braun stelde de aanstaande superster voor aan onder anderen Usher en Justin Timberlake, en rest is geschiedenis.

Wil je dit en nog meerdere items bekijken op televisie? Kijk dan aanstaande zaterdag 28 augustus om 19 uur naar ‘Fresh Music’ op Pickx+ (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket? Dan kan je Pickx+ terugvinden op zender 263. Ontdek het volledig Pickx+-aanbod via de tv-optie ‘All Stars’.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top