Blijft of vertrekt Cristiano Ronaldo bij Juventus?

Serie A |

Blijft hij, of vertrekt hij alsnog? Het is de enige vraag die fans van Juventus ‘s nachts wakker houdt. De geruchten rond het potentiële vertrek van hun held, Cristiano Ronaldo, swingen dezer dagen de pan uit en dat terwijl het seizoen pas op gang gefloten is. Proximus Pickx ging na hoe de eerste wedstrijd van Juventus en CR7 verliep.

 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Heel wat voetbaljournalisten, waaronder enkele bij Proximus Pick, verslikten zich dit weekend in hun koffie. Niemand minder dan Cristiano Ronaldo ontbrak op het wedstrijdblad dat Juventus-coach Massimo Allegri afgelopen zondag indiende. CR7 moest postvatten op de bank tegen Udinese en dat tijdens de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.

Volgens Juventus hoeft daar niets achter gezocht te worden: Cristiano speelde met Portugal een intensief Europees kampioenschap en heeft volgens het bestuur nog wat tijd nodig om zich klaar te stomen voor het nieuwe seizoen. Chiesa en Chiellini startten volgens vicevoorzitter Pavel Nedved daarom ook op de bank. Dat was natuurlijk prietpraat, want het gonst al enkele dagen van de geruchten dat Ronaldo niet meer tevreden is in Italië. Misschien komt het door de transfer van Messi, maar naar verluidt wil Ronaldo koste wat kost naar een andere club.

Bommetje

De Italiaanse nieuwszender Sky Italia dropte voor de wedstrijd ook nog eens bommetje. Volgens de redactie vroeg Cristiano zelf om op de bank te starten. Volgens Sky wil CR7 daadwerkelijk vertrekken bij Juventus en zich niet nodeloos inspannen of eventueel blesseren.

Op het veld was er aanvankelijk niets te merken van Cristiano’s transferperikelen. Dybala en Cuadrado scoorden in afwezigheid het eerste en tweede doelpunt (3’ en 23’), maar doelman Szczesny was blijkbaar wel uit het lood geslagen. Hij flaterde een eerste keer in minuut 57’ waardoor Udinese een eerste keer kon tegenprikken (2-1). Om de ploeg en het publiek tevreden te stemmen, bracht Allegri CR7 in na zestig minuten. Ronaldo leek zonder zorgen te kunnen voetballen en kwam enkele keren dicht bij een goal. 

In minuut 83 ging Szczesny wederom in de fout waardoor Udinese plots gelijk kwam te staan (2-2). Dat was het signaal voor CR7 om het gaspedaal in te drukken. Dat deed hij ook: in minuut 95 trapte Cristiano de 3-2 tegen de touwen, alleen stond het wonderkind jammer genoeg buitenspel waardoor het doelpunt niet telde en Juventus zich op de allereerste speeldag van de Serie A verslikt in Udinese… en de transferperikelen van Cristiano Ronaldo.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top