België verloor gisterennamiddag zijn laatste potentiële vertegenwoordigers voor de Berlin Masters in de Valorant Champions Tour. Onze spelers ScreaM van Team Liquid en Davidp van Giants Gaming, werden donderdag 19 augustus uitgeschakeld in de EMEA play-offs van het Challengerscircuit.

Het is officieel: België zal geen enkele vertegenwoordiger naar de tweede internationale Master van Valorant in Berlijn sturen. Terwijl de Europese kwalificatiefase volop aan de gang is, moesten onze laatste landgenoten gisteren het onderspit delven in de loser bracket.

Te beginnen met Adil "ScreaM" Benrlitom van Team Liquid. Het team van de Belg kon zich dan wel een weg banen naar de Masters in Reykjavik, de weg naar Berlijn bleek andere koek. Na een nederlaag in de eerste qualifier, kon Liquid zich verzekeren van een plaats in de Challengers play-offs via de tweede open qualifier.

Jammer genoeg voor onze landgenoot werd Team Liquid in de eerste ronde naar de loser bracket doorverwezen, na een nederlaag tegen Natus Vincere. ScreaM en zijn team raakten voorbij Oxygen Esports en forZe, maar werden door Gambit naar huis gestuurd na een knotsgekke derde map.

Giants Gaming en hun in-game leader David "Davidp" Prins legden hetzelfde parcours af. Oxygen Esports bleek in de eerste ronde te sterk. In de loser bracket kwamen ze via Natus Vincere en Guild Esports uit bij G2 Esports, het voormalige team van onze nationale vertegenwoordiger. Net zoals Team Liquid verloor Giants Gaming de derde partij met 2-1.

Desondanks een mooi parcours, dat Davidp een vaste plek bij de Giants opleverde, slechts enkele weken nadat hij EXCEL verliet. De speler uitte toch zijn teleurstelling over de diskwalificatie na zulke mooie prestaties met een heel jong team.

De Masters in Berlijn zal de 16 beste teams van de wereld bijeenbrengen, in een toernooi dat van 10 tot 19 september in een studioformat gespeeld wordt. Er staat geen geld op het spel, wel waardevolle punten voor Valorant Champions, de ultieme competitie van het seizoen. De winnaar van de Masters zal dan ook een directe kwalificatieplaats bemachtigen voor dit internationale evenement.