De Open Tour Benelux, de tweede divisie van het spel League of Legends in onze regio, heeft dit weekend zijn laatste fases beleefd. THRLL Academy, Labradoodle 9 en KRC Genk Talent Team stonden tegenover elkaar, en het was het THRLL Academy team dat er met de eindoverwinning vandoor ging.

Het THRLL Academy team heeft deze zondag de Benelux Open Tour titel voor de 2021 Summer Split gegrepen. THRLL versloeg het KRC Genk Esports Academy team in een BO5 overwinning met 3-1.

Het was een vrij gemakkelijke weg voor THRLL Academy, die er met de trofee vandoor gaan na een competitie die bijna twee maanden heeft geduurd.

Vanaf de kwalificatiefase heeft TRHLL hun wedstrijden gedomineerd. Als men hun kwalificatierun vrij eenvoudig zou willen samenvatten, zou men kunnen zeggen dat zij in de eerste en tweede edities zoveel punten hebben verzameld dat zij voor de laatste twee edities niet meer hoefden op te komen dagen. Met een eerste plaats in de eerste twee kwalificatiewedstrijden en bijna 1400 punten was THRLL min of meer zeker van kwalificatie voor het reguliere seizoen.

Een normaal seizoen waar THRLL ook doorheen vloog. Van de zeven wedstrijden tegen de andere ploegen in de competitie leed THRLL slechts één nederlaag. Een bijna-perfecte score die hen rechtstreeks naar de grand final stuurde, in afwachting van hun tegenstander die zich door de laatste hindernis zou moeten werken.

Het waren uiteindelijk de mannen in het blauw van het KRC Genk Talent Team die, na winst tegen Labradoodle 9 (de voormalige leden van ION Squad Academy), zich als finalisten presenteerden tegen THRLL Academy. Een grand final die, zoals we al zeiden, gewonnen werd door THRLL met een score van 3-1.

Een mooie overwinning voor de THRLL organisatie, want hun eerste team heeft zojuist het seizoen afgesloten met een vierde plaats in de Dutch League play-offs.