SK Deinze heeft zich daags na haar openingsduel tegen Lierse Kempenzonen versterkt met Gaëtan Hendrickx. De middenvelder komt over van Sporting Charleroi en mag dit seizoen dus nog 3x de degens kruisen met zijn broer Jonathan Hendrickx (Lierse K.). Maar de twee Luikenaars zijn niet het enige broederpaar in 1B.
Naast Gaëtan (26 jaar) en Jonathan (27 jaar) Hendrickx zullen ook Nick en Jordy Gillekens elkaar de duvel aandoen. Nick (26) is doelman bij Excelsior Moeskroen terwijl zijn jongere broer Jordy (21) onder contract ligt bij Lierse Kempenzonen. En ook de bijeenkomsten van de familie Wuytens zullen dit jaar wat extra cachet hebben. Met Stijn Wuytens (31) en Dries Wuytens (30) staat er ook 4x een broederstrijd op het programma tijdens de wedstrijden tussen Lommel SK en Waasland-Beveren.

En dan is er nog het broederpaar Stallone (30 jaar) en Maxime (17 jaar) Limbombe. Zij zullen iets minder kibbelen bij familieaangelegenheden, want zij spelen in hetzelfde team: Lierse Kempenzonen.

Heel wat 1A-ervaring

Maar nog even terug naar de transfer van Gaëtan Hendrickx. De jongste van de Hendrickxbroertjes tekende dus een contract bij SK Deinze dat hem tot 2023 in het Burgemeester Van de Wielestadion houdt. Hendrickx komt naar Deinze met meer dan 110 1A-wedstrijden in de benen (STVV, KV Kortrijk en Charleroi) en speelde bij STVV ook nog een jaartje in de toenmalige tweede klasse (2014-2015).