Olympique Marseille pakte deze zomer uit met de transfer van Gerson. De Braziliaan werd voor 20 miljoen euro aangetrokken. Hij moet het team van Jorge Sampaoli een stevige kwaliteitsinjectie geven.
Moet PSG zich dit jaar zorgen maken over Olympique Marseille? Vorig seizoen versloeg Marseille PSG helemaal aan het begin van het seizoen, denkend dat ze op weg waren naar succes. Ondanks deze zege eindigde PSG voor hen, terwijl Lille OSC de landstitel won. Dit seizoen wil Marseille beter doen dan de vijfde plaats van vorig jaar.

Om dit te bereiken investeerde Marseille stevig op de transfermarkt. Al kunnen ze uiteraard niet tippen aan de transfers van PSG. In februari werd Jorge Sampaoli aangesteld als trainer. Spelers als Balerdi, Peres, Lopez, Ünder, Guendouzi, Saliba en de jonge de la Fuente hebben zich bij de club aangesloten. Maar de grootste aankoop van Marseille is Gerson.

Toekomstige smaakmaker

Op 24-jarige leeftijd was Gerson de prioriteit voor Olympique Marseille. De Braziliaan werd voor ruim 20 miljoen euro weggehaald bij Flamengo. Een transfer die er kwam op voorspraak van Sampaoli. De Argentijn kent de speler goed omdat hij tegen hem speelde toen hij Atlético Mineiro coachte. Gerson zal zijn tweede Europese uitdaging aangaan, na een periode in Italië bij AS Roma en Fiorentina tussen 2016 en 2019.

Voor Gerson is er een belangrijke rol weggelegd als spelmaker. Hij zal het tempo bepalen en moet Marseille van de nodige aanvallende impulsen voorzien. De middenvelder werd als nummer 10 opgeleid en heeft dit offensief verlangen nog steeds in zich.

Moeilijke tijd in Italië

De Braziliaan kwam met de nodige adelbrieven naar de Ligue I. Bij Flamengo won hij twee landstitels en hij won er ook de Copa Libertadores en een Recopa Sudamericana in 2019. Voor sommigen is het een raadsel waarom hij nog niet werd opgeroepen voor de nationale ploeg. Dat is weliswaar een meevaller voor Marseille, anders was de transferprijs nog hoger uitgevallen.

Gerson zal in Zuid-Frankrijk een nieuw land en een nieuwe cultuur ontdekken. Het vurige karakter van de stad en de club zou perfect bij hem moeten passen. Hij wil zijn moeilijke periode in Italië alvast uitwissen. Bij AS Roma had de speler het erg moeilijk. Er waren veel verwachtingen rond zijn komst, aangezien hij werd aanzien als de opvolger van Francesco Totti. Hij slaagde er echter nooit in om aan die (te) hoge verwachtingen te voldoen. Hij werd uitgeleend aan Fiorentina en kwam uit bij een niet zo stabiele club die zich pas op de laatste speeldag van het behoud wist te verzekeren. Gerson speelde er wel elke wedstrijd.

De druk zal bij Marseille ook zeer hoog zijn. Door zijn prijskaartje zullen de verwachtingen zeer groot zijn. De speler kan zondag om 20u45 tegen OGC Nice alvast een eerste keer proberen te schitteren.