De tv-tips van de week: van Tienerkomedie tot Italiaans misdaaddrama

Series | Ook deze week laten onze televisiezenders een pak waardig kijkvoer op je los, van donkere biopics tot luchtige tienerkomedies. Proximus Pickx speelt zoals elke maandag je gids doorheen de televisieweek.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag: Rick and Morty

Grappig, intelligent, subversief, grof gebekt, creatief, nonsensicaal… De animatieserie ‘Rick and Morty’ is in geen geval in één hoekje te duwen. De serie van Justin Roiland en Dan Harmon vergaarde wereldwijd een enorm toegewijde cultfanbase die zowat elk citaat vanbuiten kent en elke aflevering driedubbel analyseerde. Sinds 20 juni komt er elke week een aflevering van seizoen 5 uit op Netflix en er zijn al plannen voor een zesde en een zevende seizoen. Dus als je geïntrigeerd bent door volwassen animatieseries vol tijdreizen, andere dimensies, filosofische debatten en absurde humor, moet je deze zeker gezien hebben.
 
'Ontdek ‘titel’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug

Dinsdag: Darkest Hour

Winston Churchill, de eigenzinnige minister die het in volle Tweede Wereldoorlog ineens moest overnemen van de Britse premier Neville Chamberlain, speelde een cruciale rol in de overwinning van de geallieerden. Zijn legendarische speeches hielden de Britten gemotiveerd om te blijven vechten, en overtuigden ook de Amerikanen om zich in de strijd te mengen. Het verhaal van zijn eerste ambtstermijn is in beeld gebracht door regisseur Joe Wright, met een schitterende hoofdrol voor Gary Oldman. Die transformeerde zijn uiterlijk op een indrukwekkende manier en won voor de rol de Oscar voor de beste acteur, naast een Golden Globe, een SAG en een BAFTA.
 
Bekijk ‘Darkest Hour’ op dinsdag om 23u30 op VTM 4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Woensdag: LOL

In 2012 zat Miley Cyrus middenin haar ‘Hannah Montana’-fase en haar rebelse fase, waarin ze nummers als ‘Wrecking Ball’ uitbracht en controversiële optredens gaf. In die jaren probeerde ze haar acteercarrière een doorstart te geven na haar succes als Disneyster. Zo speelde ze in ‘LOL’, een remake van een Franse film, de hoofdrol van Lola. Zij is een normaal tienermeisje dat steeds verder komt te staan van haar moeder Anne (Demi Moore), die een verwoede poging wil doen om weer een band te kweken met haar dochter. De film werd bij de release maar matig onthaald, maar dat neemt niet weg dat tieners er erg van kunnen genieten.
 
Bekijk ‘LOL’ op woensdag om 20u30 op VTM 3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Donderdag: Dogman

‘Dogman’ is een Italiaanse misdaadfilm geïnspireerd door het verhaal van Pietro De Negri, ook wel bekend als Er Canero, de hondenhouder. Hij is een hondentrimmer/crimineel met een zware cocaïneverslaving, die erom bekend staat dat hij een ex-boxer vermoordde. Die terroriseerde het dorp Calasetta en pestte De Negri, totdat die er genoeg van had en wraak nam. De moord is in Italië enorm berucht omwille van de verhalen van brutale foltering die eraan vasthangen. De film putte inspiratie uit het echt verhaal en geldt als een sterke karakterstudie van een man die steeds opnieuw in het nauw gedreven wordt. Marcello Fonte won er de prijs voor de beste acteur mee in Cannes.
 
Bekijk ‘Dogman’ op donderdag om 21u15 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Vrijdag: Ferris Bueller’s Day Off

Deze comedyfilm uit de Jaren 80 was indertijd revolutionair voor de manier waarop de vierde muur met regelmaat doorbroken werd. De bekende comedyfilmmaker John Hughes schreef, regisseerde en produceerde de prent met een hoofdrol voor Matthew Broderick. Hij speelt de rol van Ferris Bueller, een slimme, maar eigenzinnige en luie tienerjongen die vastberaden is om te spijbelen en de dag van zijn leven te beleven. Ferris richt zich regelmatig tot het publiek op zijn plannetjes toe te lichten en om de kijkers advies te geven. Die aanpak viel ook op in 1986, toen de film een van de grootste kassuccessen van het jaar werd.
 
Bekijk ‘Ferris Bueller’s Day Off’ op vrijdag om 22u45 op Eén of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top