De groepen van de play-infase van de European Masters in League of Legends zijn deze donderdag bekendgemaakt. Onze vertegenwoordigers van Sector One werden opgedeeld in groep A en mogen spreken van een gelukkige loting.

Nu de verschillende nationale leagues afgelopen zijn, wordt voor de European Masters de beste Europese teams verzameld voor een ultieme competitie, als afsluiter van de Summer Split.

Maar voor de nationale kampioenen, die zich normaal direct plaatsen voor de groepsfase, aan het toernooi kunnen beginnen, moeten bepaalde teams zich nog door de play-ins worstelen. Die organisaties werden gisteren in groepen onderverdeeld.

Dat onze nationale vertegenwoordig Sector One goed uit de loting is gekomen, is een understatement. De Belgisch kampioen lootte groep A en ontwijkt zo heel wat grote namen, waaronder Fnatic Rising, mousesports, Vitality.Bee, en AGO Rogue.

Een deel van de community klaagt dan ook over een onlogische loting. Groep D, met heel wat toppers, wordt omschreven als de groep des doods.

De play-inronde begint deze maandag, op 16 augustus, en eindigt op donderdag 19 augustus. Van de zestien teams zullen slechts vier een ticket voor de groepsfase van de competitie kunnen bemachtigen.