Wat kunnen we verwachten van het vijfde seizoen van 'The Handmaid's Tale'?

Series |
Het vierde seizoen van 'The Handmaid’s Tale' kan je exclusief bekijken dankzij 'Movies & Series' van Proximus Pickx. Het loont de moeite om dit seizoen helemaal te bekijken want de laatste aflevering van de dystopische serie eindigt opnieuw met een enorme cliffhanger. Maar wat kunnen we verwachten van het volgende seizoen? Proximus Pickx ging op onderzoek uit en licht voor jou een tipje van de sluier. Als je het vierde seizoen nog niet hebt bekeken, willen we je alvast waarschuwen: dit artikel staat boordevol spoilers!
 

Door Proximus

Deel dit nieuws

Seizoensfinale

De laatste aflevering van een seizoen van 'The Handmaid's Tale' zit gewoonlijk vol met plotwendingen en in het vierde seizoen was dat niet anders. Tegen het einde van het derde seizoen slaagde June (Elisabeth Moss) erin de ontsnapping van tientallen kinderen naar Canada te organiseren, wat een diepe diplomatieke crisis met Gilead veroorzaakte. In het vierde seizoen, toen onze heldin er zelf in slaagde het Gilead-territorium te verlaten, kregen we een heel andere vorm van wraak te zien. Met de hulp van andere overlevende dienstmeisjes, maar vooral dankzij haar bondgenoten die nog steeds aanwezig zijn in Gilead (commandant Lawrence en Nick), slaagde June erin om Fred Waterford (Joseph Fiennes) op te jagen, de commandant die haar maandenlang verkrachtte in Gilead. Ze hebben hem opgespoord in het bos en brutaal afgemaakt in een scène die je ongetwijfeld de stuipen op het lijf zal jagen.
 

Loodzware gevolgen

Na deze gewelddadige actie zal June de gevolgen moeten dragen van haar daad. Ze loopt geen risico op juridische vervolging omdat ze in het niemandsland tussen Canada en Gilead manoeuvreerde. Geen van beide landen kan haar dus berechten. Haar misdaad heeft haar man, Luke, echter diep getroffen. Hij begrijpt dat Gilead, ondanks zijn inspanningen om June een nieuw leven te bieden, haar voor altijd heeft veranderd. Moira, haar vriendin, zal tot hetzelfde pijnlijke besluit komen. In de laatste aflevering van seizoen 4 belooft June weg te lopen nadat ze afscheid heeft genomen van haar baby Nichole. Maar waar gaat ze heen? Zal ze het kind bij Luke achterlaten? Wat zijn haar plannen om tegen Gilead te blijven vechten?
 

Wraak op Serena

Nu Fred Waterford is vermoord door June, blijft het lot van Serena onzeker. We weten dat June nog altijd zint op wraak op de vrouw van de commandant. Serena Joy zit momenteel nog steeds vast in Canada, ook al is ze zwanger. De laatste beelden van seizoen 4 vertellen ons dat June de afgehakte vinger van Fred Waterford, met zijn trouwring er nog rond, naar Serena heeft opgestuurd. Op die manier wilde ze duidelijk kenbaar maken dat Waterford niet meer leeft. In de seizoesfinale zien we niet hoe de vrouw van de commandant reageert. Vermoedelijk wil June haar kind laten afnemen, want dat is precies wat ze in Gilead moest doorstaan. Eén ding is zeker: in het vijfde seizoen zal er een hevige strijd uitbarsten tussen June en Serena.
 

Hannah terugvinden

Er blijft voor June één belangrijke missie over: haar dochter Hannah vinden. Dankzij Nick is June veel te weten gekomen over haar dochter en weet ze nu waar ze woont en naar welke school ze gaat. Het is zeer waarschijnlijk dat June deze informatie probeert te gebruiken om Hannah uit Gilead te halen en haar terug te brengen naar Luke. Het is niet bekend of het gezin nog lang en gelukkig zal leven gezien vanwege de recente gebeurtenissen, maar we kunnen alleen maar hopen dat June erin zal slagen haar eerstgeborene te redden.
 

Andere personages

Er zijn nog een paar personages wiens lot nogal onduidelijk is. Een van hen is Janine, een dienstmaagd die bevriend is met June. Zij is teruggebracht naar Gilead en wordt gedwongen te werken om te overleven en in de gratie te blijven van Lydia. Ook in Gilead zijn er nog Nick en commandant Lawrence, die nog moeten worden ontmaskerd voor hun daden van verraad tegen de regering. Lukt het hen om undercover te blijven? Of plannen ze met de hulp van June de ondergang van Gilead?
 

Uitzenddatum

Niet alleen het scenario van het vijfde seizoen is een mysterie, ook de uitzenddatum is nog onbekend. De enige aanwijzing die we hebben, zijn de releasedatums van voorgaande seizoenen. Tot nu toe - en voordat de coronapandemie het uitstel van seizoen 4 veroorzaakte - werden in april nieuwe afleveringen uitgebracht op Hulu. Vermoedelijk kunnen we daarom nieuwe afleveringen verwachten in april 2022. Zoals gewoonlijk is het lang wachten tussen twee seizoenen, maar het loont de moeite!
 
Ontdek nu het vierde seizoen van 'The Handmaid's Tale' in het 'Movie & Series'-aanbod! Wil je je geheugen opfrissen? Je kan ook de eerste drie seizoenen bekijken via dit aanbod. Ontdek ons volledig 'Movie & Series'-aanbod via de 'All Stars'-optie van Proximus Pickx!

Wil je alles weten over de vorige seizoenen? Lees hieronder meer:
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top