‘Beautiful Soul’ van Jesse McCartney, een herinnering aan de gouden jaren van Disney Channel

Muziek | We vieren vandaag een verjaardag: die van de hitsingle ‘Beautiful Soul’, in 2004 uitgebracht door Jesse McCartney. Misschien zegt die naam jou niet veel meer, daarom frist Proximus Pickx even het geheugen op en keren we terug naar de hoogdagen van Disney Channel begin jaren 2000.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Jesse McCartney geldt als typevoorbeeld van de batterij tieneridolen die Disney Channel voortbracht. Zoals veel talenten uit die stal combineerde Jesse acteren en zingen. Hij debuteerde in de Amerikaanse tv-serie ‘All my children’, dat liep van 1998 tot 2001 en waarvoor hij onder andere een Daytime Emmy Award ontving als beste jonge acteur. In diezelfde periode maakte hij deel uit van de boysband Dream Street, om later de stap te zetten naar een solocarrière als zanger.

Het is zo dat Disney hem in het vizier krijgt en hem een kans biedt in de producties ‘What I like about you’ en ‘The Suite Life of Zack & Cody’. Beide worden populaire series op het eigen Disney Channel.

In 2004 brengt hij zijn eerste solosingle uit: ‘Beautiful Soul’. Helemaal in de lijn van de vele liefdesliedjes die de moeilijke puberjaren bezingen. De song genereert zoveel buzz dat Jesse kort daarop een rol aangeboden krijgt als het liefje van 'Hannah Montana' (Miley Cyrus) in de gelijknamige hitserie. De jonge acteur mag daarin zichzelf spelen, weliswaar als een soort look-a-like van Justin Bieber.

De rijzende ster van Jesse McCartney mag dan gaandeweg uitgedoofd zijn, vanaf de eerste noten van single ‘Beautiful Soul’ wordt de muzikale millennial per direct terug gekatapulteerd naar het begin van deze eeuw. Of hun ouders daar even zoete herinneringen aan overhouden valt echter te betwijfelen...

Voor de tienervedette zelf werd die song een hoogtepunt in zijn carrière, ook al bleef hij daarna nog veel muziek maken en uitbrengen. Onder andere voor Tiga en Justin Bieber scheef hij mee aan nummers. Ook nu, anno 2021, blijft hij proberen dat vroege succes te evenaren: recent bracht Jesse nog de nieuwe single ‘Kiss the world goodbye’ uit. Een nummer dat wel heel sterk neigt naar de hoogdagen van Disney Channel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top