Lommel SK krijgt een stevige tik te verwerken vlak voor de start van de competitie. Coach Liam Manning heeft besloten om de club per direct te verlaten en aan de slag te gaan bij de Engelse derdeklasser MK Dons.
De 35-jarige Engelsman stond sinds vorige zomer aan het roer bij de Limburgers nadat hij in de jaren voordien zijn strepen had verdiend als 'hoofd opleidingen' bij New York City en de jeugd van West Ham.

Manning introduceerde een nieuw spelsysteem bij Lommel, maar het duurde even vooraleer de spelerskern gewend geraakte aan de offensieve manier van voetballen. Toen de nieuwe speelstijl dan eindelijk aansloeg, groeide Lommel uit tot een van de meest attractieve teams van de reeks en kon het zelfs bijna nog de tweede plek van RFC Seraing afsnoepen.

In de zomer wees niets op een eventueel vertrek van Manning, maar in de week van de competitiestart verhuist de Engelsman dus toch terug naar zijn vaderland. Volgens Het Belang van Limburg leidde Manning vanochtend nog de training in Lommel waarna hij de spelersgroep inlichtte over zijn vertrek.

Kans voor Van der Veen?

Lommel SK communiceerde nog niet, maar wellicht zal T2 Peter van der Veen de rol van Manning (tijdelijk?) overnemen. Van der Veen heeft een verleden bij de nationale jeugdploegen van Nederland en was ook actief bij de jeugdploegen van Ajax. Ook hij kwam vorige zomer (na de overname door CFG) naar de Gestelsedijk.

UPDATE

Mpùùem bevestigde inmiddels het vertrek van Manning en stelde dat Van der Veen effectief de rol van T1 op zich zal nemen, maar dan op interim basis. Intussen wordt er 'intensief op zoek gegaan' naar een nieuwe T1.