Shiny_Flakes: de jonge drugsbaron die ‘How To Sell Drugs Online (Fast)’ inspireerde

Netflix biedt een aantal van de beste documentaires van het moment en de catalogus groeit voortdurend. Toen bleek dat de serie ‘How To Sell Drugs Online (Fast)’ gebaseerd was op een waargebeurd verhaal, stonden kijkers te popelen om een docu te zien over Shiny Flakes, de jong drugsbaron. Proximus Pickx maakt je warm voor dit verhaal dat op 3 augustus op het streamingplatform kwam.

De laatste tijd hebben documentaires als ‘Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel’, ‘Heist’, en ‘The Sons of Sam: A Descent Into Darkness’ de aandacht van de mensen getrokken vanwege hun buitengewone verhalen en angstaanjagende invloed op de samenleving. Kijkers zijn verknocht aan misdaaddocumentaires en hebben er een nieuw pareltje bijgekregen: ‘Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord’.
 
In februari 2015 werd Maximilian Schmidt, online bekend als Shiny Flakes, gearresteerd omdat hij voor ongeveer 4,1 miljoen euro aan drugs had verkocht vanuit zijn tienerkamer. Met behulp van zijn eigen website shinyflakes.com en de Duitse postdienst runde hij op 19-jarige leeftijd eigenhandig een internationaal drugsimperium, waarbij hij in veertien maanden tijd een ton aan drugs verkocht. Het was dit waargebeurde verhaal dat de inspiratie vormde voor de originele Duitse hitserie ‘How To Sell Drugs Online (Fast)’.

Internationaal drugsimperium
 
In de Netflix-documentaire ‘Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord’ vertelt Maximilian Schmidt zelf hoe hij vanuit zijn slaapkamer een internationaal drugsimperium opbouwde en runde. Het is een van de grootste cybermisdaadzaken in Duitsland en de politie weet nog steeds niet waar het grootste deel van het geld is.
 
De 96 minuten durende documentaire is geregisseerd door Michael Schmitt en geschreven door Eva Muller. Michael Schmitt wordt beschouwd als een van de meest getalenteerde documentairemakers van deze generatie en heeft projecten geregisseerd als ‘San Agustin: Low Tide in the Plastic Sea’, ‘Streetphilosophy’ en ‘All I Ever Wanted’. Eva Muller is producent samen met Matthias Murmann, die ook de producent is van ‘How to Sell Drugs Online (Fast)’.
 
Ontdek ‘Shiny_Flakes: The Teenage Drug Lord’ en ‘How to Sell Drugs Online (Fast)’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
  

Films

Bekijk alles
Top