De Belgen om te volgenop de Paralympische Spelen: Michèle George

Sport | Ruiter Michèle George haalde al vier olympische medailles tijdens de laatste twee Spelen. Dit jaar vertegenwoordigt ze opnieuw een van de beste medaillekansen voor België op de Paralympische Spelen van Tokio. De ruiter en haar nieuwe paard maken kans om Japan te verlaten met een nieuwe medaille.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Samen met goalballer Bruno Vanhove is Michèle George geselecteerd als Belgische vaandeldrager voor de komende Paralympische Spelen van Tokyo. Dat toont nog maar eens aan hoe belangrijk ze is voor de Belgische sport en deze delegatie. Ze is simpelweg een van de meest succesvolle Paralympische atleten van het afgelopen decennium.
 
De 47-jarige amazone draagt al vier olympische medailles om haar nek. Daar wil ze het waarschijnlijk niet bij laten en zou ze voor de derde keer op rij een medaille kunnen winnen op de Paralympische Spelen. Een mooi doel voor de atlete die in 1982 begon te rijden maar in 2008 verlamd raakte aan het linkerbeen na een paardrijongeval.

Een nieuw paard

In Londen won de van oorsprong Oostendse in 2012 de gouden medaille in de Test Grade IV categorieën para-dressuur en in de freestyle grade IV competitie, waarbij ze telkens de grote favorieten Sophie Wells en Frank Hosmar versloeg. Vier jaar later, in Rio, scoorde ze opnieuw goud in de vrije Grand Prix categorie IV en een zilveren medaille in de individuele Grand Prix categorie IV.
 
In 2014 veroverde ze ook twee wereldtitels op de Wereldruiterspelen 2014 in Frankrijk, waarmee ze de titel van dubbele wereldkampioen behaalde. Ze deed dit met haar paard Rainman, dat ze in 2016 aan haar dochter besloot te geven.
 
Sindsdien rijdt Michele George met de merrie Best of 8. Het duo won al een bronzen medaille op het EK in Nederland. De amazone leerde haar paard beter kennen en profiteerde van de gezondheidscrisis en het uitstel van deze Spelen met een jaar om de band met haar merrie nog verder te versterken.
 
Onze landgenoot heeft afscheid moeten nemen van de in 2019 overleden Rainman, en gaat met Best of 8 een nieuwe uitdaging aan. Hopelijk voor België en voor Michèle George wordt dit nieuwe duo net zo goed als het oude.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top