Mythische vieringen: Ian Wright spot met Paolo Di Canio

Premier League | Wanneer een aanvaller een doelpunt maakt, viert hij dat op zijn manier. Soms is er zelfs een knipoog naar een andere speler. Ian Wright deed het als spits van West Ham United in 1998 tegen Southampton.

Door Pickx

Deel dit nieuws

In 1998 begon het Engelse kampioenschap nadat Engeland een matig WK afwerkte in Frankrijk. Het nationaal team werd toen uitgeschakeld in de 1/8ste finales tegen Argentinië. Door de start van de competitie werd dat echter snel vergeten, en zeker omdat er nadien veel gebeurde in de competitie.

Op 28 september 1998 ontving West Ham United Southampton. The Hammers haalden de 35-jarige aanvaller Ian Wright naar de club en de ex-international toonde zich meteen.

Di Canio imiteren

Na een warrige actie opende West Ham de score, wat ook de winnende treffer zou zijn. De aanvaller kreeg de bal aangespeeld en hij dook naar de bal. Met een krachtige kopbal deed hij de netten trillen. Wright kon dus vieren.

Wright stond op en rende naar het midden van het veld, waar hij vervolgens zijn arm uitstak in de richting van ploegmaat Neil Ruddock. Die duwde hem weg en Wright viel tegen de grond. Dat was een ingestudeerde viering, die verwees naar een actie van Paolo Di Canio.

Duw aan de ref

De controversiële Italiaanse speler Paolo Di Canio kreeg voordien in een partij tegen Sheffield Wednesday een rode kaart van scheidsrechter Paul Alcock. Di Canio was duidelijk niet tevreden over die rode kaart en duwde de scheidsrechter met beide handen weg. Alcock wankelde en viel op een schlemielige wijze met zijn rode kaart in de hand op de grond.

Di Canio kreeg nadien een stevige straf. De Engelse bond schorste hem voor elf wedstrijden en hij kreeg een boete van 15.000 euro. De Italiaan kon in januari 1999 pas opnieuw voetballen. Ian Wright vond het best een grappig incident en besloot om zijn doelpunt daarom op dergelijke wijze te vieren.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top