Team Belgium 2020: deze Belgen strijden om goud in de para-atletiek

Nu Olympische Spelen achter de rug zijn, maken de beste sporters met een handicap zich op om te tonen wat ze waard zijn. Dat zullen ze doen op de Paralympische Spelen die plaatsvinden van 24 augustus tot en met 5 september in Tokio. Vandaag kijken we naar welke Belgische sporters de onze driekleur zullen verdedigen in de para-atletiek.

 

Mannen

Bij de mannen zullen Peter Genyn en Roger Habsch trachten om medailles te winnen. Genyn won in Rio al eens een gouden medaille op de 100 meter en ook op de 400 meter in de categorie T51, dat is een klasse waarin Paralympische sporters in worden ondergrebracht naargelang hun handicap. Deze 44-jarige rolstoelsprinter zal in Tokio opnieuw het beste van zichzelf geven en hopelijk met medailles naar huis terugkeren. De 42-jarige Roger Habsch zal in een rolstoel proberen om op de 100 meter en de 200 meter een overwinning over de streep te trekken. Hij treedt aan in de klasse T51/T52 en gaat voor niets minder dan een medaille.


Vrouwen

Tijdens de Paralympische Spelen zullen ook twee Belgische vrouwen in actie treden. Rolstoelsprintster Joyce Lefevre zal meedoen aan de 400 en de 800 meter sprint in de categorie T34. In Rio behaalde deze 33-jarige sportster nog een 8e plaats op de 100 meter in dezelfde categorie.

Ook Gitte Haenen is van de partij in Tokio. Deze 35-jarige atlete zal meedoen aan de 100 meter sprint en aan het verspringen in categorie T63. Haenen won in 2019 zilver op het WK Verspringen en brons op de 100 meter sprint.


Sport

Bekijk alles
Top