De vossen zullen revanche kunnen nemen tegen KVM Esports in de League of Legends-finale die nu al spannend belooft te worden! In wedstrijd 3 van de Summer Split play-offs verkochten de Genkse spelers hun huid heel duur, maar Sector One greep het tweede ticket voor de grote finale!

De fans waren maandagavond getuige van een echte achtervolging! Sector One en KRC Genk Esports stonden tegenover elkaar in de derde wedstrijd van de play-offs van de Belgian League. Het best-of-fiveduel maakte al zijn beloftes waar. Genk, dat won van S1 in de groepsfase, wist dus vooraf dat alles mogelijk was. Een plaats in de finale van het nationale kampioenschap LoL was zeker mogelijk voor de Limburgers.

Ondanks zijn status als favoriet moest Sector One uiteindelijk het zware geschut bovenhalen om als winnaar uit de strijd te raken. Het was nochtans de voormalige Belgische kampioen die de vijandelijkheden ontketende met een eerste punt dat het team in iets minder dan dertig minuten over de streep trok.

Maar het was toen al duidelijk dat de "halve finale" een felbevochten confrontatie zou worden. De outsiders reageerden onmiddellijk met een goed georganiseerd spel. Op intelligente en kalme wijze konden ze profiteren van de fouten die hun tegenstander maakte en ze trokken de stand gelijk! In de derde wedstrijd lagen de verhoudingen weer anders met opnieuw prachtig weerwerk van Sector One, dat zich veel klinischer toonde dan in het vorige duel.

Met een 2-1-voorsprong hadden de vossen nog maar één punt nodig voor een plek in de grote finale. Maar Genk kwam opnieuw op gelijke hoogte met een vierde duel dat ze gemakkelijk wonnen. Ondanks een klein Genks schrikmomentje in de vierde game was S1 niet op de afspraak en werd het ingehaald. Alles werd beslist in de laatste wedstrijd!

Pas na 35 minuten spelen in een vreselijk spannende wedstrijd kon Sector One ontsnappen uit de Genkse val. Na wat getouwtrek gaven een paar details de doorslag. De vossen trakteerden zichzelf zo op een vierde opeenvolgende finale. Maar ondanks de overwinning toonden de finalisten grote zwaktes in hun verliespartijen en die zal KVM ongetwijfeld gezien hebben. Sector One zal voor aanstaande maandag nog wat moeten rechttrekken als het de kampioenstitel en een plek in de play-offs van de European Masters wil veroveren.

Op 9 augustus krijgen we dus een heruitgave van de voorjaarssplitsing, met twee teams die zich in de loop der tijd hebben opgeworpen als de Belgische tenoren op de MOBA van Riot Games. We zien elkaar op het Twitch-kanaal van Proximus Esports voor de apotheose!