Barack Obama blaast zestig kaarsen uit: derde biopic – met Drake – op til?

Op 4 augustus 2021 viert Barack Obama zijn zestigste verjaardag. De 44ste president van de Verenigde Staten heeft niet enkel zijn stempel gedrukt op de wereldgeschiedenis: ook Hollywood inspireerde zich op dit politiek zwaargewicht. Twee biopics over Obama werden al op de wereld losgelaten, over zijn jeugd en zijn liefdeshistorie met Michelle. Is er een derde op til?

Het levensverhaal van Barack Obama fascineert, daar bestaat geen twijfel over. De steile opgang van de jonge Afro-Amerikaan, zoon van een Keniaanse vader en Amerikaanse moeder, richting politiek summum heeft alles van een Hollywoodfilm. In 2016 verscheen al een eerste langspeelfilm over de eerste ontmoeting van Barack Obama met zijn toekomstige echtgenote, Michelle. Datzelfde jaar loste Netflix ‘Barry’: een biopic over de jeugd van de charismatische wereldleider.
 
Zijn politieke carrière werd vooralsnog niet verfilmd – tot nu? Barack Obama is het idee alvast genegen en gaf groen licht voor de voorbereidingen van de film. Sterker nog: hij heeft de persoon die hem mag vertolken al aangewezen: de Canadese rapper Drake. Nee, dit is geen grap. De zanger opperde het idee als eerste: “Ik heb al zijn toespraken gezien, en lette zelfs op de intonatie in zijn stem”, verklaarde hij. “Als de kans zich aandient, zal ik klaar staan.”
 
Obama heeft het volste vertrouwen in de artiest. “Mijn voltallige familie staat achter Drake”, bevestigde de Amerikaanse oud-president. “Ik denk dat Malia en Sasha niet ontevreden zullen zijn.” Terwijl de memoires van Obama, ‘A Promised Land’, als zoete broodjes over de toonbank blijven gaan, is er geen zweem van twijfel over het lot van een mogelijke derde biopic: kassucces verzekerd. Blijft de vraag of die daadwerkelijk ooit het daglicht zal zien.
 
Bekijk ‘Barry’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Muziek

Bekijk alles
Top