Dit zijn de sportevenementen die je in de maand augustus niet mag missen

Sport | De Olympische Spelen eindigen op 8 augustus, maar er valt deze maand nog meer dan genoeg sport te zien bij Proximus Pickx. De hele maand augustus brengen Pickx + Sports en Eleven Sports live de grootste sportevenementen op de kalender. Nationaal en Europees voetbal, wielrennen, motorsport... Hier is het drukke programma dat op je wacht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

We openen de debatten deze dinsdag (20u) op Pickx + Sports met een aantrekkelijk duel tussen Genk en Shakhtar Donetsk in de heenwedstrijd van de 3de voorronde van de Champions League. Dat is een wedstrijd tussen twee aanvallend denkende teams die wel eens voor het nodige spektakel kunnen zorgen. Als de vice-kampioen van België deze dubbele confrontatie (de terugmatch vindt plaats op 8 augustus) tegen de Oekraïners weet te overleven, zullen ze in de volgende ronde AS Monaco of Sparta Praag treffen. Deze laatste voorronde zal ook te volgen zijn bij Pickx + Sports op 17, 18, 24 en 25 augustus. Genk hoopt zo de poort naar de groepsfase van de Champions League open te breken.

Op 11 woensdag 11 augustus kan je via Pickx + Sports de UEFA Super Cup volgen. Chelsea, dat de Champions League won, neemt het op tegen de Europa League-winnaar Villarreal. Zij strijden in Belfast voor de eerste Europese prijs van het seizoen.

La Liga, Bundesliga en Serie A starten opnieuw

De Jupiler Pro League is al terug begonnen, en dat gaat uiteraard verder in augustus met vier speeldagen. Die partijen kan je volgen via de zenders van Eleven Sports. Op 29 augustus is het smullen met de toppers Club Brugge-AA Gent en KRC Genk-Anderlecht. Op 13 augustus is het de beurt aan Eerste Klasse B om de competitie te hervatten. Dan zullen ook La Liga en de Bundesliga weer beginnen, een week later is het de beurt aan de Serie A.

Eleven Sports laat je ondertussen al genieten van de voorbereidingswedstrijden van je favoriete Europese teams (AS Roma, Barcelona, Liverpool, enz.), maar ook van wedstrijden van de Engelse competitie, de Schotse Premiership, de MLS of zelfs de 2 Bundesliga. Op 7 augustus om 18u uur staat de Community Shield op het programma, waarin kampioen Manchester City het opneemt tegen bekerwinnaar Leicester City. Wie wint in Engeland de eerste trofee van het seizoen op Wembley?

Fietsen en motorsport

Fietsliefhebbers blijven ook niet op hun honger zitten, aangezien de Ronde van Polen je van 9 tot 15 augustus exclusief wordt aangeboden op Pickx + Sports. Het peloton zal daar 1136 kilometer moeten afleggen met twee etappes voor klimmers en een tijdrit. Maar er is voor elk wat wils op dit World Tour-evenement, want de eerste etappe moet eindigen met een massale sprint.

Ten slotte zal het programma ook gevuld zijn met autosport. De DTM is te volgen op 8 en 22 augustus via Eleven Sports, wanneer er in Zolder en Nürburgring gereden wordt. Op 21 augustus vindt het legendarische evenement ‘de 24 uur van Le Mans’ plaats, te volgen op Motorvision TV. Daarvoor kan je ook het wereldkampioenschap Formule E, waarin de Belg Stoffel Vandoorne te bewonderen valt, volgen op 14 en 15 augustus in Berlijn. Lukt het de Nederlandse kopman Nyck de Vries om zijn voorsprong van zes punten op zijn landgenoot Robin Frijns te behouden en zo tot wereldkampioen gekroond te worden?

Volg de belangrijkste sportevenementen in augustus op Pickx + Sports en Eleven Sports, beschikbaar in het All Sports-pakket van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top