Duik de geschiedenis van de Olympische Spelen in met deze topfilms!

De Olympische Spelen draaien op volle toeren. De komende weken worden records gebroken en de grenzen van wat sportief voor mogelijk werd geacht, verlegd. Wie echter de geschiedenis in wil duiken van het grootste sportevenement ter wereld, raadt Proximus Pickx deze films aan.

 

I, Tonya (2017)

In 1994 maakt het Amerikaanse schaatstalent Tonya Harding (Margot Robbie) zich op voor de Olympische Spelen. Haar grootste concurrente kwam uit eigen land en luisterde naar de naam Nancy Kerrigan. In plaats van elkaar te steunen, besloot Harding’s entourage om Kerrigan een blessure aan te smeren waardoor ze niet meer kon deelnemen aan het Olympische sportevenement. Het schandaal kwam uit en Harding werd vervolgens levenslang verbannen uit het Amerikaans competitief ijsschaatsen.

Ontdek ‘I, Tonya’ vanaf op Netflix. Meer info over het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.
 

Foxcatcher (2014)

Mark Schultz (Jason Tatum) is een Amerikaanse worstelaar die uit de schaduw van zijn broer Dave (Mark Ruffalo), een succesvolle worstelaar, wilt treden. Hij wordt opgemerkt door de excentrieke miljardair John du Pont (Steve Carell) die hem wil klaarstomen voor de Olympische Spelen van 1988. Du Pont gebruikt hiervoor onorthodoxe en bedenkelijke middelen. Dat doet Mark afglijden naar een duistere plaats in zijn hoofd.

‘Foxcatcher’ is beschikbaar in de Proximus VOD-catalogus. Naar de Proximus VOD-catalogus? Druk op de ‘On Demand’- of ‘Shop’-knop van je afstandsbediening, of ga rechtstreeks naar de VOD-catalogus online!

 

Munich (2005)

Tijdens de Olympische Spelen van 1972 kwamen elf Israëlische atleten om het leven door Palestijnse terroristen. De Israëlische regering besloot wraak te nemen en vraagt aan geheim agent Avner Kaufman (Eric Bana) om een team samen te stellen dat dit kan bewerkstelligen. Kaufman belandt door zijn missie in een spiraal van geweld en wraak waar geen winnaar uitkomt en enkel verliezers zijn.
 

Miracle (2004)

Nadat ijshockeyspeler Herbert Brooks (Kurt Russel) in 1960 naast het Olympische ijshockeyteam viel, krijgt hij in 1979 de kans om het nationale team van de Verenigde Staten klaar te stomen voor het volgende Olympische toernooi. De grootste uitdaging is de Russische nationale ijshockeyploeg die haast onverslaanbaar lijkt te zijn. Brooks zet gedurende zeven maanden echter alles in het werk om zijn team te kneden naar zijn visie en dat lijkt zijn vruchten af te werpen.

 

Eddie The Eagle (2016)

Eddie Edwards is een atleet die als eerste Brit zal meedoen aan de Olympische Winterspelen in 1988 in Calgary. Hij zal daar aantreden als schansspringer en dat wordt onthaald op hoongelach. Edwards heeft immers geen jarenlange professionele training achter de rug, staat houterig op de benen en draagt een bril… iets wat echte schansspringers doet huiveren! Ondanks alle obstakels weet Edwards toch een dijk van een prestatie neer te zetten en de harten van Britten te veroveren.

 

Films

Bekijk alles
Top