Net zoals de voorbije jaren houden we tijdens de oefencampagnes van de 1B-teams een topschuttersklassement bij. In dit klassement gaan we dit seizoen op zoek naar een opvolger voor Anel Hajric (Sporting Lokeren / 2019-2020) en Igor Vetokele (KVC Westerlo / 2020-2021).
Aangezien de ene ploeg meer oefenduels speelt dan de andere én aangezien de ene tegenstander net iets makkelijker doelpunten toelaat dan de andere, moet dit klassement natuurlijk puur ludiek bekeken worden. Er is dan ook op geen enkele manier een vergelijking mogelijk tussen de prijsschutters, maar desalniettemin is het natuurlijk wel leuk om te zien wie er goed bij schot is voor de start van het seizoen.

Bij onze vorige tussenstand van een dikke week geleden stonden de broertjes Limbombe op kop. De twee aanvallers van Lierse Kempenzonen hadden elk 3x gescoord, maar konden in de voorbije week dat aantal niet aandikken. Hierdoor werden ze voorbij gestoken door Clement Tainmont (Excelsior Moeskroen) en Kevin Nzuzi (RWDM).

Tainmont scoorde een hattrick tegen Francs Borains en zette zo z'n totaal op vier goals; Nzuzi scoorde 2x tegen Genk en 1x tegen Rebecq en duwde zijn totaal zo ook naar vier goals.

4 goals:
Tainmont (Moeskroen), Nzuzi (RWDM)

3 goals:
S. Limbombe (Lierse), M. Limbombe (Lierse), Degryse (RWDM), Lavie (RWDM)