KVC Westerlo heeft zondag nog eens een oefenduel gespeeld. De Kempenaars bekampten tijdens hun stage in Arnhem de Nederlandse tweedeklasser Almere City.
In een matige eerste helft was de beste kans voor Vetokele, maar de spits van de Kemphanen zag zijn bal op de paal stranden. Vlak na de pauze kwam Westerlo dan toch op voorsprong met een fraai schot in de kruising van Dierckx. Westerlo leek de voorsprong vrij makkelijk vast te gaan houden, maar in de slotfase scoorde Almere toch nog tegen toen Alhaft een rebound voorbij de kansloze Jensen werkte: 1-1.

Contractverlenging

Het beste nieuws van de dag kwam evenwel later op de avond. Toen kondigde Westerlo aan dat jeugdproduct Kyan Vaesen een nieuw contract heeft getekend dat hem ook de volgende drie seizoenen in het Kuipje houdt. De 20-jarige aanvaller piept al even aan het venster, maar toonde tijdens de huidige voorbereiding dat hij in het nieuwe seizoen een directe meerwaarde kan zijn voor de Westelse aanval.

“We zijn zeer tevreden over de progressie die Kyan het afgelopen jaar heeft gemaakt", vertellen CEO Wim Van Hove en vice-president Hasan Cetinkaya op de officiële website van de club. "We hebben het volste vertrouwen in zijn capaciteiten en potentieel. We zien in hem dan ook de toekomst van onze club.”