Brugge wil met Persyn doen wat Standard deed met Vanheusden

Jupiler Pro League |
Vorige week kondigde Club Brugge versterking aan met de komst van Tibo Persyn. Of moeten we zijn komst eerder benoemen als een terugkeer? Want voor zijn vertrek naar Inter Milaan speelde onze landgenoot bij de opleidingsploeg van Club Brugge. Zijn traject is vergelijkbaar met dat van Zinho Vanheusden.
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag verwelkomt Club Brugge de stadgenoten van Cercle voor een Brugse derby waarbij voor het eerst sinds lang opnieuw publiek welkom is. Club Brugge is uiteraard favoriet en in de thuiswedstrijd kan Tibo Persyn voor het eerst in de basiself terechtkomen. 
 
Persyn, intussen 19 jaar oud, kan bij Brugge enerzijds op het middenveld alsook als rechtsback ingezet worden. Hij speelde bij de club van zijn 10e tot zijn 16e en kent de sfeer binnen de club als geen ander. In 2018 verhuisde hij naar Italië om bij Inter Milaan te spelen. Daar boekte hij de laatste tijd echter weinig vooruitgang waardoor hij koos voor een terugkeer naar de West-Vlaamse hoofdstad, net zoals Zinho Vanheusden deed bij Standard. Net zoals bij Vanheusden wordt ook Persyn uitgeleend aan een ploeg uit de Pro League. 
 
Onzekerheid over basisplaats?
 
Toch mogen we ons niet vastpinnen op een basisplaats voor de nieuwkomer. Ook in het geval van Zinho Vanheusden speculeerde men vooraf al snel over een plek in de basiself, maar uiteindelijk duurde het enkele maanden vooraleer hij zijn eerste speelminuten voltooide. Hopelijk is dat bij Persyn anders.
 
De veelzijdigheid van de jonge landgenoot is in ieder geval een troef waar Philip Clement mee aan de slag zal gaan. Tot nu toe had de coach nog geen alternatief voor Clinton Mata, van wie nog steeds wordt gezegd dat een transfer in de maak is. Ignace Van der Brempt is even oud als Persyn en dus kan de Club, bij gebrek aan ervaren spelers, rekenen op twee jonge back-ups.
 
Belgische Zanetti

Club Brugge staat zonder meer bekend voor zijn sterke defensie waardoor de Italianen waarbij Persyn in actie kwam, heel wat konden leren van onze landgenoot. De vleugelspeler is ook atletisch erg sterk, waardoor hij de bijnaam van de ‘Belgische Zanetti’ kreeg. De legendarische Argentijnse speler van Inter Milaan stond bekend om zijn knappe runs op de flank. Als we zien hoe Mata functioneerde in het systeem van Clement, is de transfer van Persyn helemaal te begrijpen. 
 
Toch is het nog afwachten of de jongeling de verwachtingen kan inlossen. Mata verjagen zal ingewikkeld zijn en Persyn zal geduld moeten uitoefenen. In het begin zal hij genoegen moeten nemen met enkele wisselbeurten, waarbij hij de gelegenheid zal moeten gebruiken om zichzelf te tonen. Maar als Club hem laat terugkomen, weet men wellicht wel waartoe hij in staat is. 
 
Volg deze vrijdag om 20u45 de derby tussen Club Brugge en Cercle Brugge via Eleven Pro League.Volg de Jupiler Pro League het hele seizoen lang op de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus
 
Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!
 

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top