Speeldag drie in de Jupiler Pro League wordt vrijdag 6 augustus op gang getrapt door de twee buren uit Brugge. Zowel Cercle als Club wisten met een 4 op 6 aan de competitie te beginnen. Dat kan niet gezegd worden van RSC Anderlecht en Racing Genk, die tegen respectievelijk RFC Seraing en KV Kortrijk op zoek gaan naar hun eerste zege van het seizoen.
Club versus Cercle, dat levert altijd spektakel op. De Brugse derby zal het na enige tijd opnieuw met supporters mogen doen. Kleine broer Cercle zou graag nog eens willen triomferen op Jan Breydel, maar het is intussen al van 2013 geleden dat Cercle nog eens zijn groen-zwarte vlag mocht neerplanten in de middencirkel van het Brugse stadion. Sindsdien volgden negen nederlagen en twee gelijke spelen tegen Club Brugge. Blauw-zwart kende een valse start met een gelijkspel tegen Eupen, maar knoopte aan met een zege bij promovendus Union die bloed, zweet en tranen kende. Cercle van zijn kant begon goed aan het seizoen met een uitzege op Beerschot en een 1-1-gelijkspel tegen OH Leuven.

Genk wacht lastige uittrip naar Kortrijk

In het zaterdagblok wordt het uitkijken naar het duel van KV Kortrijk tegen Racing Genk. De Limburgers worden gezien als de grote uitdager van kampioen Club Brugge voor de strijd om de landstitel, maar begonnen aan het seizoen met een magere 1 op 6. Tegen Standard werd er een gelijkspel genoteerd, tegen Oostende ging Genk kopje onder na een knotsgekke partij. Genk liet een 2-0-voorsprong uit de handen glippen, kwam alsnog 3-2 voor, maar verloor de partij uiteindelijk met 3-4 van de kustboys. Tegen Kortrijk gaat het op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen.

Ook op zaterdag serveert speeldag drie duels tussen Beerschot en Union, KV Mechelen en KAS Eupen en Sint-Truiden tegen Zulte Waregem.

Anderlecht in hetzelfde schuitje als Genk

Net als op zaterdag zullen er een dag later vier matchen betwist worden. Standard versus Antwerp is hierbij de topper van speeldag drie.

Later op de dag komt met Anderlecht nog een ploeg het veld op dat in hetzelfde schuitje zit als Genk. Na een verlies tegen stadsgenoot Union op de openingsspeeldag raakte Anderlecht vorig weekend niet verder dan een 1-1-gelijkspel bij Eupen. Beide ploegen bengelen op die manier onderaan het klassement van de Jupiler Pro League. Voor Anderlecht wordt het zaak om offensief meer in elkaar te boksen. Met Seraing moet Anderlecht voor de tweede maal op drie matchen aan de bak tegen een promovendus. Seraing zakt met vertrouwen af naar het Lotto Park nadat het met 1-0 won van KV Mechelen.

Wanneer Anderlecht en Seraing elkaar in de ogen kijken, zullen OH Leuven en Charleroi hun duel voor de derde speeldag net afgewerkt hebben. Na Anderlecht – Seraing mogen KV Oostende en KAA Gent speeldag drie in de Jupiler Pro League afsluiten.

Mis niks van de Jupiler Pro League dankzij de kanalen van Eleven Pro League, beschikbaar via de tv-optie All Sports van Proximus.

Proximus Pickx biedt een nieuwe ‘interactieve’ modus aan via zijn app (Android en iOS) en de website proximuspickx.be. Dankzij deze nieuwe functie kan je de ploegopstellingen ontdekken, wedstrijdstatistieken analyseren of zelfs de geschiedenis van de afgelopen wedstrijden vinden met slechts één klik. Maar bovenal stelt de interactieve videospeler je in staat om de beste acties van de wedstrijd onmiddellijk opnieuw te beleven door het digitale wiel aan de rechterkant van het scherm te gebruiken. Ervaar de prestaties van je favoriete team als nergens anders!