Historisch dubbelduel tussen FC Barcelona en Juventus tijdens de Joan Gamper Trophy 2021

La Liga | De Joan Gamper Trophy is een teken dat het voetbalseizoen binnenkort van start gaat in Spanje. Deze galawedstrijd van FC Barcelona wordt bijna altijd afgewerkt tegen een tegenstander van topniveau. Dit jaar is Juventus de opponent.

Door Pickx

Deel dit nieuws

De Joan Gamper Trophy was eerst een minitoernooi tussen vier teams voordat het vanaf 1997 één wedstrijd werd tussen FC Barcelona en een tegenstander. Deze trofee, opgericht in 1966, ontleent zijn naam aan de oprichter en achtste clubvoorzitter van FC Barcelona, Joan Gamper.

Hij was in feite degene die in 1899 oprichtte wat een van de meest legendarische voetbalclubs ter wereld zou worden. De Zwitser is op dat moment in Barcelona om zijn oom te bezoeken, die hem weet over te halen zich in Catalonië te vestigen. Hij besloot om een club op te richten. Hij speelde zelfs 4 jaar voor het eerste team van Barcelona, om zich nadien te gaan focussen op het verder ontwikkelen van de club.

Een historische primeur

Deze editie van 2021 van de Gamper Trophy wordt een speciale. Voor deze 56e editie van het toernooi presenteert FC Barcelona immers twee eerste teams: de mannelijke maar ook de vrouwelijke ploeg. Juventus zal hetzelfde doen en daarom staan er op 8 augustus twee wedstrijden gepland voor 3.000 mensen in het Johan Cruijff stadion en niet in het Camp Nou, zoals aanvankelijk gepland.

FC Barcelona zag zich namelijk genoodzaakt om van locatie te veranderen, vanwege de beperkingen opgelegd door de Generalitat de Catalunya vanwege COVID-19. Om 18u geeft het Barça Féminin van coach Jonatan Giraldez het startschot en om 21u30 komen de troepen van Ronald Koeman op het veld.

Messi versus Ronaldo?

FC Barcelona tegen Juventus is ook en vooral een duel tussen Lionel Messi en Cristiano Ronaldo. De twee eeuwige rivalen zouden elkaar dus opnieuw kunnen treffen, ook al blijft het een oefenmatch. Al is het afwachten of Messi veel zal spelen, aangezien hij nog een tijd doorspeelde met Argentinië, waarmee hij de Copa América won. De nummer tien is officieel zelfs een vrije speler, want zijn contract werd wegens financiële redenen nog niet verlengd. Dat zal weldra gebeuren.

Het zal ook een gelegenheid zijn om Memphis Depay in zijn nieuwe kleuren te zien spelen, evenals de terugkeer naar de bank van Massimiliano Allegri bij Juventus. De coach rekent meer dan ooit op Ronaldo, zodat de Oude Dame weer succes kan boeken in de Serie A en in de Champions League.

De Gamper Trophy is te volgen op zondag 8 augustus vanaf 18u voor de dameswedstrijd en vanaf 21u30 voor het duel bij de mannen tussen FC Barcelona en Juventus. Beiden wedstrijd zijn te bekijken via Eleven Sports 2, beschikbaar in de All Sports Optie van Proximus.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top