Oefenduels 1B: wisselende resultaten voor Waasland-Beveren, Lommel en Lierse K.

Sport | Vrijdag hebben Waasland-Beveren, Lommel SK en Lierse Kempenzonen de huidige vorm nog eens gemeten in een oefenduel. Dat leverde een zege, een gelijkspel en een nederlaag op.

Lierse Kempenzonen kwam als winnaar uit het duel met de Nederlandse tweedeklasser FC Eindhoven. De Kempenaars wonnen met 0-2 na goals van Yagan en Abdallah. De match leek al wel snel een ongelijke strijd na een terechte rode kaart voor Eindhovenaar Mawouna (vuistslag aan Maes), maar de twee teams kwamen toch overeen om met 11 tegen 11 verder te spelen. In de eerste helft leverde dat een evenwichtige pot voetbal op, maar na de pauze maakte Lierse Kempenzonen met twee goals dan toch het verschil.

Lommel SK had minder succes tegen een Nederlandse tweedeklasser. De Limburgers verloren met 1-0 van NAC Breda en lijken vooral offensief nog wel wat werk voor de boeg te hebben. Seuntjens scoorde na 20 minuten het enige doelpunt van de wedstrijd. Vooral na de pauze kon Lommel toch wel wat tegen doen, maar een doelpunt bleef uit.

Waasland-Beveren oefende dan weer tegen eerste nationaler Dessel Sport. De Waaslanders scoorden al na 18 minuten via Maderner, maar voorts was het toch vooral Dessel dat het meeste gevaar bijeen voetbalde. Dat resulteerde diep in de tweede helft in een verdiende gelijkmaker: 1-1.