Neemt Verstappen revanche op Hamilton?

Sport | Na de tumultueuze GP van Silverstone twee weken geleden staan de grootste titelpretendenten, Max Verstappen en Lewis Hamilton, helemaal op scherp voor de GP van Hongarije dit weekend.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Acht punten scheiden Max Verstappen, leider in het klassement, nog van eerste achtervolger Lewis Hamilton. Dat heeft alles te maken met de vorige Grand Prix, die van Silverstone, waar Hamilton al vroeg in de race zijn grootste rivaal in de kant reed. Een levensgevaarlijk manoeuvre waarbij Verstappen zelfs naar het ziekenhuis diende afgevoerd. Hamilton werd bestraft door de wedstrijdjury maar slaagde er desondanks toch in om de race op zijn naam te zetten.

Halfweg dit F1- seizoen kunnen we door die verkleinde kloof aan de top van het klassement sowieso al stellen dat dit het spannendste kampioenschap in jaren is. Naast de kemphanen Hamilton en Verstappen blijven ook Lando Norris (McLaren-Mercedes), Valteri Bottas (bij Mercedes ploegmaat van Hamilton) en Sergio Perez (bij Red Bull Racing ploegmaat van Verstappen) de top twee in zicht houden.

Hamilton aast op all time record in Hongarije

Tot aan zijn onfortuinlijke crash in Silverstone was Verstappen bezig aan een sterke reeks, met drie opeenvolgende zeges. Ongetwijfeld aast hij dit weekend op de Hungaroring op revanche. Maar dat het niet makkelijk zal worden, bewijzen de statistieken: Hamilton won hier liefst acht keer, Verstappen nog nooit. Met een negende zege daar zou de regerende wereldkampioen een all time record vestigen op dit circuit.

Bovendien gaf de Nederlander al aan nog met wat naweeën van zijn crash te kampen, zowel zijn lichaam als de auto dienden opgelapt. Red Bull Racing raamt de kosten voor het herstellen van de bolide op 1,5 miljoen euro en dan nog is het niet zeker dat die meteen weer in de succesvolle configuratie aan de start van de Hongaarse GP geraakt.

Wel een voordeel voor Verstappen: het wordt in Hongarije de tweede keer dat een ‘sprintrace’ -een korte race van 100km in plaats van de traditionele chronorondjes- in de kwalificaties zal bepalen wie op pole position start zondag. Bij de primeur in Silverstone bewees Mad Max al dat die formule hem wel ligt, want hij snoepte zo in die laatste kwalificatieronde nog de pole af van zijn Britse rivaal.

Outsiders voor het podium zijn Daniel Ricciardo, die hier in 2014 won (de laatste keer dat Red Bull daarin slaagde), en Lando Norris, de jonge Brit die dit seizoen nog maar één keer buiten de top vijf finishte en dus aan een heel regelmatige serie bezig is.
 
De kwalificatiesessie (zaterdag, 15u) en de race (zondag, 15u) zijn live te volgen op Tipik.  

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top