‘De Redders’ houden het strand veilig deze zomer

Play4 pakt vanaf maandag 2 augustus uit met de nieuwe docufictiereeks ‘De Redders’. Onder anderen Julie Vermeire en Joni Ceusters zullen vakantiegangers van maandag tot donderdag uit de nood helpen.

Docufictie is helemaal in en na reeksen over dokters en politieagenten komt er nu ook ‘De Redders’, een nieuwe serie over de redders die het strand van de Oostendse gemeente Mariakerke bewaken. De verhalen zijn uit het echte leven gegrepen, maar wel helemaal nagespeeld. En enkele van de acteurs heb je waarschijnlijk al eens gezien.
 
Flapuit van de groep June wordt vertolkt door Julie Vermeire – intussen veel meer dan alleen maar de dochter van. Zowel zij als haar personage hebben een uitbundige persoonlijkheid en houden van dansen. De fanatieke sporter Daan zal je waarschijnlijk ook herkennen. Joni Ceusters keert na zijn succesvolle deelname aan het programma ‘Kamp Waes’ terug naar de televisie. In het dagelijkse leven is Joni kapitein bij de Hulpverleningszone Zuid-West Limburg. Reddend zwemmen is hem niet vreemd, want hij is Belgisch recordhouder en lid van het nationaal team in die discipline. Hij zou alvast geen moeite mogen hebben om de reddingsacties realistisch uit te voeren.
 
De andere hoofdrollen zijn voor Silvio Migliore, Kato Haes, Charlotte Guyvaerts en Laurins Dursin. Allemaal kregen ze voor het draaien een pittige reddersopleiding voorgeschoteld, zodat ze weten hoe hun fictieve jobs er in het echt uitzien.

Inspiratie

De serie is in handen van productiehuis 100.000 Volts, de makers van docureeksen als ‘Politie 24/7’ en ‘Spoed 24/7’. In 2017 maakten ze ook al het programma ‘De Kust is Veilig’, waarin ze verschillende hulpdiensten aan de Belgische kust volgden, van strandredders tot de bemanning van de militaire luchtmachtbasis in Koksijde. Daar zullen ze dus zeker inspiratie opgedaan hebben voor de nieuwe reeks.
 
Bekijk ‘De Redders’ elke maandag tot en met donderdag om 19u55 op Play4 of waar je ook bent via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay bekijk je het programma tot 36 uur later en via de site of de app tot 7 dagen later wanneer jij wil!

Series

Bekijk alles
Top