Excelsior Moeskroen heeft geen al te beste oefenpot afgewerkt tegen FC Knokke. De Henegouwers konden pas in het slot van de match een nederlaag vermijden en hebben - vooral offensief - nog wel wat werk voor de boeg tegen de competitiestart.
Coach Enzo Scifo liet met Postolachi, Angiulli, Mohamed, Tainmont, Diandy en Lepoint wel heel wat titularissen langs de kant en dat zorgde voor een inspiratieloze pot voetbal van Les Hurlus. In de 70e minuut kwam Knokke op voorsprong nadat Bailly in twee tijden een elfmeter voorbij Gillekens kon werken en even later moest diezelfde Gillekens alle zeilen bijzetten om een 0-2 te vermijden. Een belangrijke redding, want drie minuten voor tijd kon Gueye met een rake kopbal alsnog de gelijkmaker scoren: 1-1.

Bij Moeskroen werd de aanval geleid door twee testers: Michaël Nilor en Yan Bouché. De Fransman Nilor is een 23-jarige linksbuiten die de voorbije jaren de kost verdiende bij Bordeaux B en Lorient B (22 duels in het Franse Championnat National; 8 goals) en de Luxemburger Bouché is een 22 jarige offensieve middenvelder die de jeugdreeksen van Bielefeld, Aachen en Lille OSC doorliep en sinds 2019 voor RFCU Luxembourg speelt.

Maar de opvallendste (potentiële?) versterking zat misschien wel in de tribunes. Lucas Ribeiro Costa (ex-Virton en ex-RWDM) keek namelijk van aan de zijlijn toe hoe zijn mogelijk toekomstige ploeg het ervan af bracht. Ook hij zal gezien hebben dat hij met zijn offensiewe kwaliteiten wel iets kan bijbrengen aan dit Moeskroen.