FIFA annuleert eNations Cup en eWorld Cup

Door Proximus

Deel dit nieuws

De aankondiging viel 26 juli, rond 20u30 uit de lucht: FIFA annuleert de eWorld Cup en de eNations Cup, de twee grootste toernooien in dit seizoen van FIFA.

Droevig nieuws voor de gekwalificeerde FIFA-spelers die al meerdere maanden aan het trainen waren. De twee voornaamste competities van dit seizoen, de eNations Cup en de eWorld Cup, die in een arena plaatsgevonden zouden hebben, zullen dan toch niet doorgaan.

De evenementen stonden normaal gepland van 6 tot 8 augustus in Londen (Engeland) en van 20 tot 22 augustus in Kopenhagen (Denemarken). Het nieuws werd verspreid via het officiële Twitter-account van de esport-afdeling van FIFA: @FIFAe.

Als reden gaven de organisatoren het hoge aantal Covid-19 besmettingen, met name op het Engelse grondgebied waar het toernooi zou plaatsvinden. Een andere factor die de beslissing van de organisatoren beïnvloed heeft: sommige deelnemers zouden niet in staat zijn om te reizen, vanwege reisrestricties die bepaalde landen ingevoerd hebben.

Als troostprijs besloten de organisatoren om het prijzengeld eerlijk te verdelen over deelnemers van de twee competities die het seizoen afgesloten zouden hebben.

Ter herinnering, België plaatste zich in mei voor de eNations Cup, dankzij sterke prestaties van Shadoow en Stefano Pinna. Die kwalificatiefase kon je live volgen op Pickx Esports en Pickx Live!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top