De European League van Rainbow Six is achter de rug! De laatste dag liep fataal af voor Team Vitality en onze Belgische vertegenwoordiger risze. De Franse organisatie zal niet afreizen naar de volgende Major.

Naast een aanlokkelijke cash prijs, stond er tijdens de tweede ronde van het Europese kampioenschap ook een kwalificatieplaats voor de Major in Mexico op het spel. Enkel de vier beste teams zouden na de 9 dagen van competitie een ticket voor de Major kunnen bemachtigen. Ondanks een slechte uitgangspositie, hield Team Vitality de hoop op de kwalificatie levende.

Meerdere scenario's waren nog mogelijk, maar alles hing af van het resultaat van Natus Vincere tegen BDS. Valentin "risze" Liradelfo moest uiteraard winnen van Team Spirit om zich te plaatsen. Een nederlaag in overtime zou nog voor een sprankeltje hoop zorgen, maar de avond werd al snel een nachtmerrie. Vitality verloor bijna onmiddellijk de controle op de Chalet-map tegen Team Secret, met de Belg Gomfi. Vitality achtervolgde met 4-2 in de aanvalsfase, en de verdediging verliep met 3-2 niet veel beter. De match eindigde op een score van 7-4, einde verhaal voor het Frans-Belgische team.

{C}{C}

Meer nog, aan het einde van de avond verloor BDS van Na'Vi. Vitality beëndigde zijn Europees seizoen als vijfde, net achter BDS, dat opnieuw de enige organisatie is die Franse spelers naar de Major stuurt. Ondanks enkele goede prestaties moest het team zijn onregelmatigheden cash betalen. Laten we hopen dat de recente progressie Vitality toelaat om zich voor het eerst sinds 2018 nog eens te plaatsen voor een Major.

In het algemeen klassement zijn het Team Empire en G2 Esports die op kop eindigden, na een uitstekend seizoen dat hun sterke comebacks symboliseert. Ze worden vergezeld door Na'Vi en BDS. Voor fans van de FPS van Ubisoft: volgende afspraak op 16 augustus, Mexicaanse tijd.

{C}

Copyright afbeelding: Team Vitality