28/7: Verovert Wout van Aert ook medaille in tijdrit en verrassen 3x3 Lions?

Sport |
Vier dagen na zijn zilveren medaille in de wegrit doet Wout van Aert woensdag opnieuw een gooi naar olympisch eremetaal. In de individuele tijdrit start hij als een van dé favorieten. Over een parcours van 44,2 kilometer in twee ronden van 22,1 kilometer met in totaal tien kilometer klimmen zal Van Aert zijn goede vorm opnieuw proberen etaleren. Indien hij een medaille wint, kan hij de eerste coureur na Fabian Cancellara worden die twee medailles in de twee Olympische wielerwedstrijden wint. 
 

Door Pickx

Deel dit nieuws

De hardrijders leggen 44,2 km af rond de Fuji International Speedway, waar Van Aert zaterdag de sprint voor de tweede plaats won achter de Ecuadoraanse winnaar Richard Carapaz. De Kempenaar gaat om 16u08 Japanse tijd (9u08 in België) van start als voorlaatste in de rij. Alleen de Italiaanse wereldkampioen Filippo Ganna volgt nog achter hem. Remco Evenepoel, de tweede Belg, vertrekt als zestiende (op 39). Het 21-jarige talent uit Schepdaal kon zijn stempel in de wegrit niet drukken maar blijft een outsider voor de medailles. Eerder op de dag verdedigt Julie Van de Velde aan de voet van Mount Fuji de Belgische kleuren in de tijdrit bij de vrouwen.

Medaille voor 3x3 basketters?

De 3x3 Belgian Lions doen woensdag ook een gooi naar een medaille. De basketmannen beëindigden hun poule op een onverhoopte tweede plaats en treden in hun halve finale aan tegen Letland. Daarna volgt nog een wedstrijd om goud of brons.
   
Niels Van Zandweghe en Tim Brys moesten door het slechte weer een extra dagje wachten maar roeien woensdag hun halve finale in de lichte dubbeltwee. Boogschutter Jarno De Smedt kwam afgelopen vrijdag, nog voor de openingsceremonie, als eerste Belg al in actie in de kwalificaties van zijn discipline. Na een 43e plaats schiet hij tegen de Japanner Kawata (22e) om een plek in de zestiende finales.
 
Overtreft Fanny Lecluyse zichzelf?

Fanny Lecluyse staat voor haar belangrijkste afspraak met de reeksen van de 200 meter schoolslag. De West-Vlaamse deed eerder in de 100 meter weinig vertrouwen op maar hoopt niettemin voor het eerst in drie olympische deelnames de halve finales te bereiken. 
 
Ook badmintonster Lianne Tan neemt voor de derde keer deel aan de Spelen en hoopt, net als Lecluyse, voor de eerste keer een ronde door te stoten. De Limburgse, nummer 38 op de ranking, moet dan wel haar tweede en laatste groepsmatch winnen tegen de Indonesische Gregoria Mariska Tunjung, 23e in de wereld en het reekshoofd in haar poule.
   
In het zeilen komt slechts een van de drie Belgische boten het water op in de baai van Enoshima. Isaura Maenhaut en Anouk Geurts doen het met een vijfde plaats in de 49er FX voorlopig uitstekend en werken de vierde, vijfde en zesde regatta af.
 
Volg de Olympische Zomerspelen van 22 juli tot 8 augustus op Sporza, of via Pickx.be of de Proximus Pickx-app. Via TV Replay kun je het programma tot 36 uur later herbekijken wanneer je maar wilt, of 7 dagen na uitzending ook op de site of de app!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top